Після одного з нервових зривів, бельгійка Сандра, працююча на заводі, бере відгул. Повернувшись на роботу, жінка несподівано потрапляє в ситуацію, яка здасться неприємною кожному з вас - її збираються звільнити з роботи. Питання про звільнення Сандри виникло, коли її колеги зрозуміли, що за невеликої переробки і невеликій прибавці до зарплати, вони спокійно можуть обійтися і без неї. Щоб не втратити роботу і гроші, які їй потрібні, як матері та дружині, героїня ставить перед собою завдання переконати перед остаточним голосуванням людей, на чиїх плечах лежить її подальша доля. Що важливіше, людська гідність або ж така банальна і підла річ, як гроші?

Знімаючи фільм "Два дні, одна ніч", Люк і Жан-П\'єр Дарденни спочатку мітили потрапити до конкурсної програми міжнародного Каннського кінофестивалю. Так і сталося, фільм потрапив в основний блок в боротьбі за головний приз. При цьому стрічка стала сьомою за ліком роботою із загальної фільмографії братів, яка потрапила на цей кінофестиваль в якості учасника. Першим фільмом стала кінокартина "Обіцянка" (1996). Крім того, "Два дні, одна ніч" є п\'ятою за рахунком спільною роботою з актором Фабріціо Ронджоне, з яким Дарденни почали співпрацювати в 1999 році (фільм "Розетта"). Після трансляції бельгійської драми на Каннах, вона була придбана компанією Sundance Select для показів на території Америки. Якщо брати участь фільму в інших фестивалях, то його показували в Мюнхені і в Сіднеї. На території останнього "Два дні, одна ніч" виграв приз (в 2014 році).

Сценарій Жан-П\'єр і Люк Дарденни написали за шість місяців, що припало на період з жовтня 2012 на березень 2013. Зйомки розпочалися влітку 2013 року, на території провінції Льєж, в місті Серена. Маріон Котійяр була взята на роль після того, як режисери зустріли її в Бельгії. Вони спускалися разом на ліфті і після зустрічі режисери ще деякий час між собою з захватом розмовляли про неї.