Фільм, заснований на абсолютно неймовірній але, тим не менш, реальній історії. Коли син пастора Тодда Бурпо впадає в кому, батько і його дружина місця не можуть знайти від горя. І Бог змилостивився, маленький хлопчик приходить до тями, ось тільки прийшов він не один, а разом зі спогадами про Рай. Дитина стверджує, що він побував на небесах, де бачив Бога, а також людей і події, які до коми йому ніяк не були відомі. Малюк Колтон описує Бога, його коня і людей, яких вже давно немає на світі... Тодд Бурпо тепер повинен прийняти позицію, яку людина його професії не може обійти, проте яка його самого шокувала. Так батько намагається зрозуміти сина і переступити через себе і вникнути в те, що почало впливати на всю сім\'ю, а також оточуючих її людей.

Історія, за якою режисер Рендалл Уоллес зняв "Небеса реальні" являють собою книгу, написану Тоддом Бурпо, якого на екрані втілив Грег Кіннер. Книга носить таку ж назву і була написана не тільки самим пастором, а в співавторстві з Лінном Вінсентом. Права на літературне першоджерело були придбані в травні 2011 року. До літа 2012 року були офіційно підібрані продюсери і творці стрічки. Наприклад, Рендалл Уоллес як режисер був затверджений 12 серпня того ж року. До весни 2013 був підібраний і основний акторський склад в особі Грега Кіннера та Келлі Райллі. В середині липня того ж року стала відома кандидатура на пост композитора стрічки, ним став Нік Гленні-Сміт. У фільмі також була показана ще одна реальна особистість, роль якої виконала Урсула Кларк. Це дівчина, яка з\'являється на початку і кінці фільму. Реальним прототипом послужила Акайн Крамарік, художниця, яка нібито бачила Ісуса. У фільмі фігурувала справжня картина Крамарік.

Отримуючи досить різні відгуки з боку критиків і глядачів, тим не менш, фільм фактично окупився дуже добре. При своїх 12 мільйонах бюджету, "Небеса реальні" заробили в прокаті понад 91 мільйонів доларів. Плюс до всього, стрічку не обійшли стороною і кілька невеликих номінацій на нагороди. На початку 2014 стрічка номінувалася в категорії Драма в рамках Teen Choice Award.