У цьому фільмі розкривається період життя відомого модельєра Ів Сена-Лорана. Особистість кутюр\'є постає не зовсім звичайно, він геній свого покоління і своєї культури, хоч і не без цього. Тут показані пошуки дизайнером натхнення для своїх робіт і його особисте життя. Сен-Лоран звертається до трактування Пруста, він з\'являється в кадрі робіт Енді Ворхола. Тодішнє протягом життя творило історію і саме цей ритм насичував Іва, як, наприклад, різні вечірки і зустрічі в Марракеші. Так біографічна стрічка відкриває не тільки людину, яка творила в ті роки, але і деталі, і особливості епохи.

Цей байопік про відомого французького модельєра, якого тут зіграв Гаспар Ул\'єль, був випущений паралельно з іншим фільмом про Сена-Лорана. Режисер Бертран Бонелло не тільки зайнявся режисурою стрічки, а й працював над сценарієм, показавши в кадрі період 1967-1976. П\'єр Берже, засновник будинку імені модельєра однак не давав Бонелло офіційної згоди на відкриття частинки його життя в кіноформаті. Уже при створенні "Святого Лорана. Пристрасті великого кутюр\'є", творці збиралися включити його в конкурс на міжнародному кінофестивалі в Каннах. Так сталося, що стрічка виграла там "Премію пальмової собаки - особливе згадка", виправдавши надії творців. Ще "Святий Лоран. Пристрасті великого кутюр\'є" потрапив до програми кінофестивалю в Нью-Йорку.

До зйомок біографії Бертран Бонелло приступив 30 вересня 2013. Ще на підготовчому етапі ходили чутки, що Енді Ворхола зіграє Віллем Дефо, проте пізніше сам режисер і спростував їх. Прем\'єру фільму спочатку намітили на березень 2014 року, однак змінили, щоб стрічка все ж потрапила на Канни. Хельмут Бергер, який вже тривалий час не з\'являвся на екранах, не відразу погодився на прохання Бонелло зіграти похилого кутюр\'є.