Щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр. Колекцію нових та найкращих французьких фільмів представляють з 25 січня по 1 лютого в Культурному центрі «Кінотеатр «Київ» компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні. У 2017 році «Вечори французького кіно» відбудуться уже вдванадцяте.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами! 


Ілюзія кохання (3 лютого)

Жанр: драма, мелодрама
Країна: Франція, Канада, Бельгія
Тривалість: 116 хв
Режисери: Ніколь Гарсія
У ролях: Маріон Котіяр, Луі Гаррель, Алекс Брендемюль, Бріжит Роюан, Віктуар ДуБойс, Алоїз Саваж, Деніел Пара, Чжихван Кім, Серен Рошфор, Франсиско Альфонсин

Історія розповість про особливу любов у житті екстраординарної жінки, яка застрягла в середині минулого століття в післявоєнній Франції. 


Прекрасні дні в Аранхуесі (4, 9 лютого)

Жанр: мелодрама
Країна: Франція, Німеччина, 2016
Тривалість: 97 хв.
Режисер: Вім Вендерс («Сіль Землі», «Небо над Берліном»)
У ролях: Реда Катеб, Софі Семен, Нік Кейв

Чудовий літній день. Садова тераса з видом на Париж. Під покровом дерев двоє ведуть відверту бесіду, ділячись спогадами. Але у цієї довірливої розмови є свідок. Це письменник, який спостерігає за парою. Він пише книгу, чи то підслуховуючи героїв, то уявляючи їх... 


 Вічність (5 лютого)

Країна: Франція, 2016
Тривалість: 115 хв.
Жанр: мелодрама
Режисер: Чань Ань Хунг
У ролях: Одрі Тоту, Береніс Бежо, Мелані Лоран

Три покоління жінок. Протягом 100 років вони намагаються зберегти і примножити любов. Їхні життя змінюються: з'являються нові люди, стосунки, тьмяніє краса. І тільки справжнє почуття залишається вічним. 


 Комiвояжер (6, 8 лютого)

Країна: Iран, Францiя, 2016
Тривалість: 125 хв.
Жанр: драма
Режисер: Асгар Фархадi
У ролях: Шахаб Хоссейнi, Таране Алiдостi

Через небезпечні роботи у сусідній будівлі молода пара акторів змушена переїхати до нової квартири у центрі Тегерана. Життя героїв кардинально змінює інцидент, пов'язаний із попереднім орендарем житла. 


 Червона черепаха (7 лютого)

Країна: Францiя, Японiя, 2016
Тривалість: 80 хв.
Жанр: анiмацiйний фiльм
Режисер: Мiхаель Дюдок де Вiт («Батько i дочка»)

Чоловік потрапляє на безлюдний острів. Йому вдається побудувати пліт, але далеко поплисти не виходить – червона черепаха заважає йому втекти.