13 березня о 14.00 відділ мистецтв ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 70, III поверх) спільно з Асоціацією пенсіонерів «Поділля» проведуть літературно-музичний вечір «Шевченко крізь віки», присвячений великому українському поетові, письменнику, художнику, суспільному діячеві Тарасові Шевченку.

Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.

І. Франко. «Присвята»

Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Тарас Шевченко піднісся до вершин людського духу, до вершин вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

«Він поет усього людства, − так сказала про Тараса Григоровича Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі. – Тарас Шевченко виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості, а над усе − до волі, має всесвітнє значення». Підтвердженням цьому є той факт, що твори Кобзаря видавалися за кордоном понад 300 разів і перекладалися 147 мовами світу. Творчість Т. Шевченка майже вся стала якщо не піснею, то джерелом для створення опер, балетів, кантат, сюїт тощо. Вдивовижу факт, що не має аналога в світовому письменстві: на 240 шевченкових творів, які становлять його «Кобзар», композиторами складено понад 500 музичних творів. У світі зведено більше ніж 450 пам’ятників Тарасу Шевченку, зокрема в США, Канаді, Італії, Аргентині, Франції.

У програмі:

Ведуча: Ткачук Віра, бандуристка, викладач Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича.

Виступи:

Демченко Тетяна, Стасюк Людмила, Відрашко Любов, Трачук Ліля, Трачук Віра – члени Асоціації пенсіонерів «Поділля»;

Супроводжує вечір книжкова виставка «Шевченко крізь віки», що експонується у відділі мистецтв.

Запрошуємо взяти участь у літературно-музичному вечорі!

Контактна особа – Войтюк Неля Адамівна

Тел.: 38 (0432) 59-20-55; Е-mail: [email protected]