Протягом 30 травня – 16 червня 2013 р. у Регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» презентуватиметься виставка юних художників вінницької арт-студії Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт». Відкриття виставки: 29 травня о 16:00.

Виставка організована у рамках щорічного благодійного проекту «Сім кольорів дитинства» до Міжнародного дня захисту дітей, започаткованого центром чотири роки тому. За цей час проект став одним із найважливіших напрямків культурно-просвітницької роботи РЦСМ «Арт-Шик», завдяки якому не лише професійні художники, але й талановиті юні початківці можуть показати свої твори численним глядачам.

Арт-студії Вінницького Центру розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт» вже 6 років. Заняття в студії проводить вчитель Олена Борисівна Козюра. У студії займаються діти від 4-ох до 16-ти років. Заняття проводяться 2 години на тиждень 10 місяців на рік. Для того, щоб займатись у студії, потрібно мати бажання творити і працювати – якогось спеціального відбору дітей немає.

У студії діти вивчають основи класичного малюнку та працюють у декоративно-прикладних техніках. На заняттях діти опановують різноманітні художні матеріали: олівці, гуаш, акварель, акрил, пастель, вугілля, гелеві ручки, вітражні й олійні фарби та фарби для батика, текстурні пасти, керапласт; діти також плетуть із бісеру, займаються сухим та мокрим валянням, декупажем, роблять колажі з паперу та несподіваних матеріалів, за бажанням працюють із сіном, макаронами, лушпинням горіхів тощо, створюючи невеличкі дизайнерські об’єкти та макети будівель або малої архітектури з ландшафтом. Багато часу приділяється розвитку уяви дітей і створенню фантазійних композицій.

Арт-студія вже мала три міських виставки у бібліотеці ім. Тімірязєва: «Зимова райдуга» (2010 р.), «Кольорові долоньки» (2011 р.), «Весняний човен» (2012 р.). Учні арт-студії беруть активну участь у загальноміських виставках, художніх проектах.

Дитячі малюнки, представлені на виставці, різні за тематикою та об’єднані радісним настроєм, очікуванням дива, яскравими барвами і безмежною фантазією.

Виставка відкрита щодня по буднях - з 10:00 до 20:00, у суботу - з 11:00 до 19:00, у неділю - з 11:00 до 18:00.