Полювання на ботів та боротьба з фейками: актуальні новини інтернет простору

Де уряд пропонує майнити криптовалюту, що робить СБУ в Telegram, а також новини компаній Facebook, Instagram, Apple, Viber, Twitter.

Тим часом поки користувачі соціальних мереж освоюють роботу в Instagram та скаржаться на жорстку політику у Facebook, великі компанії намагаються вийти на ринок з новими продуктами. Деякі недоліки роботи соціальних мереж призвели до витоку цінної інформації. В якій соцмережі СБУ розшукує ботів та, які новини чекають на користувачів інтернету читайте у нашому дайджесті інтернет новин.

Міненерго радить українським АЕС бути в тренді та майнити криптовалюту.

Міністерство енергетики та захисту довкілля України виступили з пропозицією майнингу криптовалюти, було навіть запропоновано побудувати потужні дата-центри неподалік атомних електростанції. Таку пропозицію було зроблено з огляду на світову практику.   

Тимчасово виконуюча обов’язки міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець, нещодавно винесла таку пропозицію про що повідомила її прес служба. На думку Ольги Буславець, така практика є світовим трендом і Україна має враховувати світові тенденції.

Команда Facebook нарахувала 50 мільйонів фейкових постів про коронавірус

Facebook жорстко реагує на фейкові новини. Політика соціальної мережі не дозволяє користувачам хайпувати на фейкових новинах. За квітень команда Facebook залишила 50 мільйонів попереджувальних позначок про неправдиву інформацію яка стосується коронавірусу.   

Згідно звіту компанії Facebook , такі міри є досить ефективними, у 95% користувачі, що бачать позначку подібне маркування не відкривають посту.

Для того щоб припинити негативну активність фейкової інформації створили спеціальні спливаючі вікна в Facebook та Instagram. Там можна переглянути достовірну інформацію про епідемію, яка постійно оновлюється. Джерелом інформації є Всесвітня організація охорони здоров'я.

​Скандал у Telegram: СБУ почала розслідування роботи бота, який продає персональні дані українців

Глава Мінцифри Михайло Федоров, розповів що в кінці квітня  стало відомо про роботу 2-х ботів, які мали велику базу даних.  Одного вдалося закрити, а от інший й досі продає персональні дані та паролі українців.

Така справа викликала чималий резонанс. Адже у злочинців є вся інформація, від старих паролів до біометричних паспортів та даних водійського посвідчення. 

Українські студенти можуть прийняти участь у конкурсі Компанії Appl

З нагоди щорічної конференції WWDC, присвяченій розробникам, яку цього року проведуть онлайн, американська компанія Apple зпропонує студентам самостійно створити додаток за нагороду. 

Нагорода є ексклюзивною — колекційна куртка в кольорах Apple. Для участі студенти мають створити свою програму мовою Swift. Зареєструвати свій проєкт потрібно до 18 травня.

Facebook покращив свій дизайн для користувачів ПК і ноутбуків

Компанія Facebook оголосила про глобальне оновлення дизайну. «Нічний» режим, покращений пошук, легше створення сторінки відтепер доступне по всьому світу. Про це повідомляє офіційний блог Facebook.

Цю новину оголошували ще минулого року, саме тоді компанія звернула увагу, що мобільний додаток є дуже зручним, а от ПК версію потрібно модернізувати.
 

Вітальні листівки та групи продажу в минулому: Viber запускає функцію групових відеочатів

В це страшно повірити, проте шкільні збори онлайн стануть цілком реальними. У Viber з’явиться функція групових відеодзвінків за участю до 20 людей. Також, буде можливість трансляції екрана та відеоконференцій на різних платформах — смартфоні чи комп’ютері.

Twitter підтримуватиме дистанційну співпрацю після пандемії 

Компанія Twitter стане однією з перших, яка перейде на дистанційну роботу. Проте персоналу, що обслуговує сервери все ж доведеться виходити на роботу.


 



Переглядів: 3416
Поширень: 1

Останні новини