Податкова повідомляє: попри карантин, ЄСВ за найманих працівників сплачується

Враховуючи карантинні новації, пов’язані з CОVID-19, фізичні особи-підприємці, отримали звільнення від сплати єдиного внеску на 2 місяці 2020 року, а саме на березень та квітень. Утім ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу таких суб’єктів господарювання на те, що такий пільговий режим не передбачено щодо сплати єдиного внеску з заробітної плати найманих працівників. За цих осіб роботодавці зобов’язанні сплатити належні суми єдиного внеску своєчасно у повному обсязі.

Отож працедавці, що використовують працю найманих працівників на умовах трудового договору (контракту), договору цивільно-правового характеру або на інших умовах, мають сплатити єдиний внесок не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

Нагадаємо, у випадку, коли єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  своєчасно не нараховано або ж не сплачено у строки, встановлені Законом, така сума вважатиметься недоїмкою, яка тягне за собою відповідні фінансові санкції. Відтак, щоб не допустити цього, ГУ ДПС у Вінницькій області рекомендує роботодавцям перерахувати всі належні до сплати платежі.



Переглядів: 2336
Поширень: 0

Останні новини