Дозволити партнерські пологи: вінничанка просить дати добро на «компанію» для породіль в умовах карантину

Звернути увагу на права породіль, та дозволити присутність партнерів з ними під час народження малюка у пологових будинках міста.

Таку петицію  на сайті Вінницької міської ради написала вінничанка Юлія Людвінська.

«Згідно з інструкцією організації профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах затвердженої МОЗ України від 10.05.2007 №234 п. 2.6. Медичний персонал акушерського стаціонару дозволяє присутність партнера не більше 2 осіб (чоловіка, членів родини, близьких) на пологах відповідно до порядку, затвердженого головним лікарем ЗОЗ з урахуванням бажання роділлі. Додаткове медичне обстеження родичів не проводиться. Присутність членів родини за наявності в них туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання в акушерському стаціонарі не допускається. Особи, присутні при пологах, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті», - йдеться в петиції.

Авторка петиції зазначила, що не зважаючи на вище вказані норми законодавства, пологові будинки Вінниці забороняють проведення партнерських пологів, що своєю чергою є порушенням прав.

Для того, щоб петицію розглянули на рівні міста, вона має набрати не менше, ніж 350 голосів вінничан.  

До кінця збору підписів залишилось 14 днів.



Переглядів: 5148
Поширень: 0

Останні новини