Квартири та грошові дотації молодим лікарям - Дашівська ОТГ активно сприяє розвитку медицини в громаді

Радники Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування,  створеного за підтримки програми  «U-LEAD з Європою»,  Інна Святна – місцеві фінанси та Віталій Швець – муніципальні послуги,  спільно з регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров‘я по Київській та Вінницькій області Тамілою Лепьошкіною завітали в амбулаторію загальної практики сімейної медицини Дашівської ОТГ.

«Комунальне некомерційне підприємство «Дашівська АЗПСМ» одне з перших серед ОТГ області уклало договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров’я України. На сьогоднішній день кошти від НСЗУ надійшли підприємству в повному обсязі», - повідомив  Віталій Швець, радник Вінницького ЦРМС з муніципальних послуг.

Під час зустрічі з представниками громади та медперсоналом амбулаторії, експерти обговорили ряд питань стосовно формування штатної чисельності  підприємства, системи оплати праці сімейних лікарів, медсестер загальної практики, сімейної медицини, акушерок, фельдшерів, а також  формування фінансового плану підприємства, аналізу доходів та витрат, порядку надання первинної медичної допомоги та проведення кампанії з вибору лікаря.

«Варто відмітити, що після переходу на фінансування підприємства за договорами з НСЗУ значно зросли зарплати сімейним лікарям. Не менш важливим є й той факт, що Дашівська селищна рада активно сприяє розвитку медицини в громаді. В рамках місцевої програми розвитку медицини придбано двокімнатну квартиру, яка буде надана для лікаря, як службове житло, а також передбачено виплату одноразової грошової допомоги, так звані «підйомні» для молодих спеціалістів, як стимул залишатись в громаді та опікуватись здоров’ям місцевих жителів», - зазначила Інна Святна, радник Вінницького ЦРМС з місцевих фінансів.



Переглядів: 2786
Поширень: 0

Останні новини