У Вінниці підписали договір про створення та функціонування індустріального парку

Сьогодні, 27 серпня, в приміщенні Вінницької міської ради підписали договір про створення та функціонування індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Договір підписано між Вінницькою міською радою, приватним акціонерним товариством «Українська пивна компанія» та товариством з обмеженою відповідальністю «Промислово-інвестиційна компанія».

Завод з виробництва холодильного обладнання - перше підприємство, яке запрацює на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Вже розпочато випуск продукції в тестовому режимі та залучено 250 робітників. Підприємство буде введено в експлуатацію на початку вересня. До кінця 2018 року планується створити додатково до 750 робочих місць. Запланований обсяг реалізації продукції (І черги) - 400 млн. грн/рік, після реалізації ІІ черги (орієнтовний термін 2019-2020 рр.)  – 700 млн. грн/рік та додатково 1000 робочих місць. 

«Сьогодні історична подія для міста Вінниці та для розвитку промисловості в місті. Ми фактично після підписання даної угоди повноцінно створюємо кластер холодильного обладнання безпосередньо у Вінниці. Якщо говорити про цілі та завдання, то я  думаю що це перша така відправна точка розвитку і налагодження промислових можливостей і потужностей у нашому місті. На початку вересня розпочинає роботу перша черга заводу UBC Group по виготовленню холодильного обладнання. Сам кластер холодильного обладнання – це той майданчик, де будуть об’єднанні всі суміжні підприємства, які виготовлятимуть холодильне об’єднання. Важливо, що створюються нові робочі місця, це інвестиційна привабливість для всього нашого міста. Це такий гарний знак, що інвестори можуть заходити у місто Вінницю, і можуть тут працювати. І маю надію, що це стане поштовхом для економічної активності в місті. Важливо також, що залучення будь-якої інвестиції – це розвиток території в різних напрямках. Перша – це підготовка кваліфікованих кадрів. Якщо говорити на прикладі професійно-технічної освіти, то зрозуміло, що спеціалісти, які могли б працювати на тому обладнанні, яке є на цьому заводі, то таких спеціалістів поки що досить мало. Тобто це покращить якість освіти. Далі ми говоримо про створення робочих  місць, зрозуміло, що це відповідні заробітні плати. Коли розвивається якесь виробництво – біля нього розвивається інфраструктура і інші підприємства. Зростає інвестиційна привабливість. Це активність міста в цілому. Чим більше ми будемо створювати робочих місць то, мабуть, ця активність буде краща» - зазначив міський голова Сергій Моргунов під час підписання договору. 

Завод уже почав працювати у тестовому режимі. Працівників навчають спеціалісти з інших країн. На початку вересня планується офіційне відкриття І черги нового заводу.  Реалізація проекту передбачає залучення партнерів заводу з виробництва холодильного обладнання, а саме постачальників комплектуючих з теплообмінного обладнання, випарників і конденсаторів, компресорів та систем управління, завдяки чому на території індустріального парку буде створено повноцінний комплекс виробництва холодильного обладнання. Керуючою компанією на конкурсних засадах визначено ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія».

«Сьогоднішня подія – це усвідомлення того, що ми реалізуємо програму такого стратегічного партнерства між бізнесом, державою та суспільством. Головне для нашого бізнесу, адже ми міжнародна компанія, -  це довіра людей. Виклик, який зараз перед нами стоїть, - це трудова міграція людей до Європи. Якщо довіри не буде, то робочі місця будуть, але постане питання, хто їх буде займати. Індустріальний парк – це має бути зразок того, що можна роботи бізнес по міжнародних стандартах тут у Вінниці. Я цілком впевнений в тому, що наші західні партнери зараз цим дуже зацікавлені. І вони теж будуть послідовні, і впевнений в тому, що вони інвестуватимуть у Вінницю. Ми прийняли рішення про будівництво заводу тут чотири роки тому,  і коли визначались, проводили порівняння по 25 чинниках. Серед яких зокрема рівень кваліфікації людей, що дуже важливо для нас, а також підтримка місцевої влади, яка у Вінниці є зразком співробітництва бізнесу і влади, так має бути.  Діапазон заробітної плати на нашому підприємстві буде вищий ніж ринковий. Ми граємо у вищій світовій лізі. Для нас важливо, щоб наші клієнти мали переваги від нашої діяльності. Якщо ми працюємо з  Pepsi, це  десь 30-40 країн операцій, то для них головне, щоб дотримувалися їх вимоги. З нами «грають» підприємства з Німеччини, Туреччини, Іспанії. Ми маємо створити такі умови, на яких люди будуть розвивати свою компетенцію та досвід, та мати такий рівень заробітної плати і умови такі, щоб люди залишалися працювати тут у Вінниці, а не їхати до Польщі чи Румунії», - розповів директор ПрАТ «Українська пивна компанія» Ігор Бурдиленко

Довідка:

Компанія UBC Group є одним з найбільших виробників промислового холодильного обладнання в Східній Європі. Компанія працює понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé.

В липні 2018 року проведено відкритий конкурс в вибору керуючої компанії індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». Переможцем конкурсу обрано ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія» (м. Харків).

Завод з виробництва холодильного обладнання - перше підприємство, яке запрацює на території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування». 

За попередніми розрахунками у 2019 році надходження до бюджету від діяльності індустріального парку становитиме 11,2 млн грн від сплати єдиного соціального внеску та 10,5 млн грн від сплати ПДФО, а у 2024 році – 56,1 млн та 45,9 млн грн відповідно. 

Ініціаторами створення індустріального парку стали: Вінницька міська рада в частині земельної ділянки площею – 8,4176 га та ПрАТ «Українська пивна компанія» (UBC Group) - в частині земельної ділянки площею – 10,85 га. 




Переглядів: 4025
Поширень: 2

Останні новини