Укрзалізниця відновлює роботу з 1 червня: куди і як можуть поїхати вінничани

В перший день літа на українців чекає часткове відновлення руху потягів, які будуть повністю готові до перевезення в умовах послабленого карантину. З огляду на покращення ситуації в країні їх кількість може бути збільшено. 

Визначатимуть коли і які рейси можуть відкритися, обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони формують відповідне рішення щодо можливості послаблення карантину та відновлення сполучення. 

На сьогодні рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення потягів  є в таких областях:

Харківська; Донецька; Луганська;  Одеська; Полтавська; Черкаська. 

Обмежено рух в: Чернівецька; Закарпатська області.

З 1 червня потяги будуть їздити на такі філії:

Донецька залізниця - 38 потягів; Львівська залізниця - 20 потягів; Одеська залізниця - 44 потяги; Південна залізниця - 112 потяги.

Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення

Інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня.

Продаж проїзних документів з 1 червня може здійснюватися за 90 днів до дати відправлення.

Умови перевезення будуть змінені: у вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб. Поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання. Таким чином Укрзалізниця зможе забезпечити всі передбачені санітарні норми з урахуванням обмежень.

Провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.

У вагонах розміщені рекомендаційні наліпки, щодо правил особистої гігієни в умовах карантину. Поїзні бригади забезпечені засобами індивідуального захисту, проходять додаткові інструктажі та медогляд.

Також частіше прибиратимуть та дезінфекуватимуть приміщеня на залізничних вокзалах, де перебувають пасажири. Біля залізничних кас буде нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції. Диктори вокзалів по гучномовному зв’язку нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів, а при вході на вокзали залізничники проводитимуть температурний скринінг усіх відвідувачів.

Тимчасово у поїздах не пропонуватимуться напої та кондитерські вироби. А окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

Пасажири зобов’язані одягати маски та проходити температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.



Переглядів: 3572
Поширень: 0

Останні новини