У Вінниці продовжує зростати кількість хворих на COVID-19

У Вінниці продовжує зростати кількість вінничан, які захворіли на коронавірусну інфекцію. Станом на 31 травня на території міської ОТГ підтверджено 579 випадків інфікування COVID-19. Одужали 328 вінничан, продовжують хворіти 243 пацієнти. З них 194 людей лікуються амбулаторно, 49 - на стаціонарі. За весь період карантину у місті від ускладнень від коронавірусу померло вісім вінничан.

Наразі Вінниця перебуває в стані адаптивного карантину. Медики відзначають, що послаблення карантинних заходів залежить від трьох критеріїв: кількість нових випадків, завантаженість лікарні із ліжками для хворих на COVID-19 та кількість ПЛР-досліджень.

«Якщо аналізувати показник, який входить в критерії адаптивного карантину, ми можемо спостерігати, що кількість нових випадків збільшується. Поки що вінницький регіон зберігає адаптивний карантин. Хочу зазначити, що на сьогоднішній день через значну кількість захворілих «закритий» Київ, Волинська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. У нас продовжується робота з контактними особами. На сьогоднішній день галузь забезпечена витратними матеріалами, засобами індивідуального захисту, медикаментами», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш

За інформацією департаменту охорони здоров’я станом на сьогодні під контролем сімейних лікарів перебуває 668 осіб. З них, 60 осіб – громадяни, які повернулись із країн зі спалахом COVID-19. 405 осіб – члени сімей, контактні громадяни, групи ризику інфікування коронавірусом. 194 особи з встановленим COVID-19 мають легкий або безсимптомний перебіг та 9 осіб з підозрою на COVID-19 під амбулаторним спостереженням.  Зняті з обліку після проходження двотижневої самоізоляції та не захворіли 1 429 осіб.

В місті продовжують працює 16 мобільних бригад у 5-ти ЦПМСД міста. З третього квітня вони здійснили 3 801 виїзд та відібрали 7 560 зразків для ПЛР-тестів.




Переглядів: 3246
Поширень: 2

Останні новини