Експерт з питань децентралізації О.Левченко: "Виборча кампанія почалася не з дискусії, а з бруду"

Передвиборча кампанія у Вінниці вже стартувала, причому вона вже позначена досить брудними технологіями, з огляду на багато різних чинників. Ці вибори почалися не з дискусії, а з бруду та популізму.  Про це в ефірі програми "Час змін"  радіокомпанії "Місто Над Бугом"  зазначив експерт з питань децентралізації, член правління ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА" Олег Левченко.

За його словами, "хоча партія влади (ред. – "Слуга народу") говорить про те, що вибори відбудуться за будь-яких умов, наразі є серйозні проблеми: по-перше, це нестача коштів на проведення цих виборів; по-друге, досі не неприйняті критично важливі зміни до виборчого кодексу, по-третє, немає визначеної кількості, статусу й повноважень районів, а також ще є багато неврегульованих новацій. Вибори вже почалися, а дискусія щодо правил їх проведення досі триває" – зазначив пан Левченко.

Олег Левченко зауважив, що на Вінниччині вже з’явилось кілька політичних сил, які ведуть свою політику переважно у площині Інтернет-простору. Зокрема, експерт зазначив, що один з маркерів того, що вибори в регіоні  вже стартували – протистояння в соціальних мережах: поки що людей та груп.

Є відносно старі та нові проєкти, а також є фейки. Їхнє завдання – "накручувати" ситуацію в місті. Приміром, ми вже бачили різних дітей та бабусь. (прим. автора: очевидно йдеться про групу псевдопідтримки чинного мера "Діти Моргунова", про яку уже не раз писали вінницькі ЗМІ). Я вже 10 років спостерігаю за виборами й бачу, що штаби вже працюють. Незрозуміло поки що яка конфігурація, якість, структура, очікування та цілі цих штабів, крім однієї – виграти. Але чітко проглядається, що почали вони не з дискусії, а з бруду. Це така мілка пакосна гра з певною ціллю. Для початку –  засвітити певну команду, щоб вона вже була в голові у виборця. Вибори – це боротьба. Але сьогодні важливо перестати грати в ігри  з застосовуванням маніпуляцій і популізму, та відповідально ставитись до того, що чекає на нас після виборів, – підсумував Олег Левченко.

За його словами, крім популізму, треба пам’ятати і про зовнішні загрози. Адже за кожною атакою стоять інтереси значно вищі, ніж здається на початку.

Сьогодні треба розглядати ту команду, яка має певні реалізовані проєкти та бачення майбутнього. Ту, яка має конкретні пропозиції та чіткий план дій.  Готовність виборця, як і суспільства загалом, кругом різниться. Виборець Вінниччини – це середина голосувань. Це маркер того, як голосує Україна загалом. Вінничани впораються із запропонованими наразі маніпуляціями, якщо будуть відповідальними та дорослими, – підсумував член правління ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА".


Теги: вибори


Переглядів: 3285
Поширень: 0

Останні новини