День народження Вінниці – низка знакових ювілейних дат, весільні церемонії, локації з історією та сучасністю міста, багато концертних майданчиків

8 вересня Вінниця відзначатиме ювілейний, 655-ий, День народження. Цьогоріч на містян та гостей свята чекає «Весільний бум» та лицарські бої на Соборній, багато класичної музики, інтерактивів, фотозон, майстер-класів та розваг для дітей і дорослих. В парку відбудеться вже традиційний фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest», виступи колективів із дружніх сусідніх країн та професійні боксерські поєдинки. Ввечері на площі В.Стуса для вінничан співатимуть гурти Mélovin, KOZAK SYSTEM та Наталія Могилевська.

В цьому році Вінниця відзначає одразу три ювілейні дати важливих історичних подій в житті міста – це 655-річчя Вінниці (адже перша писемна згадка про місто датується 1363 роком), 380-річчя фактичного існування у місті Магдебурзького права та 25-та річниця відновлення герба Вінниці. Крім того, цього року виповнюється 60 років партнерства між містами-побратимами Вінницею і Кельце (Польща).

«Ці чотири дати лежать в основі  концепції святкування Дня міста. Тому буде багато  цікавих музичних, історичних, літературних, мистецьких фестивалів. Ми розширюємо географію розміщення локацій по Соборній – починаємо з площі Ліверпуль і завершуємо майданом Героїв Небесної Сотні. Хочу запросити вінничан та гостей нашого міста разом усією громадою відсвяткувати День народження Вінниці і отримати максимум позитивних емоцій», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Розпочнеться святкування о 14:00 на майдані Незалежності. Протягом дня ця площа буде наповнена об’ємними інсталяціями з квітів, арт-роботами вінницьких митців та різними цікавинками. Поціновувачі класичної музики зможуть насолодитись виступами симфонічних оркестрів з філармоній Вінниці, Чернівців та Хмельницького. В програмі фестивалю народний артист України, кращий бас світу Анатолій Кочерга та народна артистка України, солістка Національної опери України Ольга Чубарєва.  

Головна вулиця міста цього дня перетвориться на основну святкову локацію. На Соборній можна буде побачити лицарські бої в рамках історичного проекту «Вінниця на перехресті сторіч», взяти участь у різноманітних майстер-класах, насолодитись мистецьким фестивалем, побувати на концерті від колективів з польського міста-побратима Вінниці – Кельце. 

Також на головній вулиці міста, біля Музею моделей транспорту, відбудеться справжній весільний бум: на сцені відбудеться дефіле у весільному та вечірньому одязі від різних салонів та ательє міста; івент-агенції поділяться досвідом в організації та оформленні весільної церемонії; студії краси проведуть майстер-класи з візажу, створення зачісок та нейл-дизайну, а флористи навчать робити весільні букети, бутоньєрки та квіткові композиції. Також тут можна буде повчитись танцювати весільний танець, переглянути виставку весільних авто, познайомитись із пропозиціями ювелірних салонів. Найбільш яскравою подією на цій локації стане церемонія реєстрації шлюбу, в якій можуть взяти участь всі бажаючі пари, і навіть ті, хто прийме рішення одружитись за добу до Дня міста.   

А ближче до площі Ліверпуль знайдуть для себе розваги наймолодші містяни – в рамках проекту «Вінниця – місто щасливих дітей». Тут на малюків чекатимуть батути, майстер-класи та різноманітні інтерактиви. На самій площі Ліверпуль для гостей свята виступатимуть вінничани-переможці всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів і фестивалів.

На Європейській площі пройде щорічний родинний фестиваль «Вінничани мають таланти». У ньому візьмуть участь творчі родини, діти та молодь.

Багато цікавого чекатиме на вінничан і в Центральному парку міста. На майдані Водограй виступатимуть творчі колективи з Грузії, Румунії, Польщі та національних товариств міста та області. А всі охочі зможуть поласувати широким розмаїттям страв на вже традиційному фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest». 

Біля Літнього театру пройде свято урожаю. З різних районів області до міста привезуть дідухи та обжинкові композиції, обрядові хліби, твори автентичного ужиткового декоративно-прикладного мистецтва. Також на цій локації вінничани зможуть познайомитись із агропромисловими фірмами та підприємствами, які успішно працюють на Вінниччині.

На стадіоні центрального парку Вінницька міська рада, Федерація боксу України та Федерація боксу Вінницької області  організує для вінничан та гостей міста справжнє боксерське шоу – «Великий бокс». В рамках товариської зустрічі свою майстерність в ринзі продемонструють найкращі боксери Вінниці та провідні боксери Польщі. Глядачі стануть свідками сімох захоплюючих протистоянь серед боксерів-олімпійців, а також чотирьох професійних поєдинків між боксерами України, Грузії, Німеччини та Угорщини. Боксерське шоу розпочнеться на стадіоні Центрального парку 8 вересня о 14:30

На Майдані Небесної Сотні буде розміщено локацію «Пізнай своє рідне місто краще!». Тут вінничани та гості міста зможуть познайомитись із проектами інфраструктурного розвитку міста, які були реалізовані у Вінниці протягом року та будуть реалізовуватись у найближчі роки, а також із провідними підприємствами Вінниччини. На цій локації будуть розміщені цікаві фотозони та тематичні інсталяції. 

Завершиться святкування Дня міста концертом на площі ім. В.Стуса, який розпочнеться о 19:00. Для вінничан співатимуть відомі українські гурти Mélovin, KOZAK SYSTEM та Наталія Могилевська. 

Традиційно до Дня міста у Вінниці відбудеться ХІI МіжНародний  ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного і пародійного кіно. Він триватиме 6 та 7 вересня на майдані Незалежності.

Генеральний партнер свята – лікувально-діагностичний центр «Меділюкс». Партнери Дня міста БФ «Подільська громада» та група компаній KNESS.




Переглядів: 9553
Поширень: 16

Останні новини