Користь пересування на велосипеді

Для багатьох велосипед – це не тільки стиль життя, але й гарна можливість підтримувати своє здоров’я на високому рівні. Згідно багатьом медичним дослідженням вчених з різних країн світу, їзда на велосипеді укріплює серцево – судинну систему, попереджує застої в органах малого таза, поліпшує зір, сприяє виробленню «гормону щастя» ендорфіну та подовжує життя! Плюсів не мало.

Захоплення велоспортом на стільки «затягує», що через деякий час нещодавні новачки у велоспорті вже бажають брати участь у багатоденних походах. Деяким людям катання на велосипеді допоможе позбавитись паління, придбати нових друзів та цікаве хобі. Інші любителі займуться удосконаленням свого велосипеду та почнуть купувати більш зручні вело аксесуари: амортизаційні вилки, перемикачі швидкостей, втулки, обода, покришки. А позитивні емоції є основою популярних курсів по оздоровленню організму, які проводяться в різних частинах світу і які допомогли великій кількості людей.

Їзда на велосипеді позитивно позначається практично на всіх системах людського організму. Найбільше він чинить вплив на м’язи ніг та спини, але й залучить також і інші м’язи, включаючи плечі та прес. Велосипедні прогулянки допоможуть вам мати підтягнуту фігуру та рельєфні м’язи.

Користь вело прогулянок для організму людини:

Серце. Сильні м’язи велосипедиста, скорочуючись, протискують кров й допомагають серцю в його функції. Пульс професійних спортсменів в стані спокою менший, ніж в нетренованих людей. Поїздки на велосипеді є відмінною профілактикою різних серцево – судинних захворювань. Користь у тому, що ризик інфаркту у велосипедистів скорочується на 50%. Профілактика варикозу. Під час катання на велосипеді частота серцевих скорочень збільшується, та кров прискорює свій рух по венах та артеріям. Завдяки цьому зменшуються кров’яні застої в судинах. Вегето-судинна дистонія (ВСД). Більшість людей веде малорухомий спосіб життя, із-за чого ВСД в них широко поширена. М’язова активність під час їзди на велосипеді покращує стан вегетативної нервової системи, попереджуючи різноманітні проблеми зі здоров’ям. Вплив на статеві особливості. В чоловіків часто зустрічається така проблема, як аденома простати. Під час катання у людини поліпшується кровообіг в області таза, тому велосипед може допомогти чоловікам в лікуванні аденоми. Функції залози внутрішньої секреції приходять у норму, що несе користь в статеве життя людини.

Вченими було з’ясовано, що катання на велосипеді жінками полегшує роди та вагітність.

Легені. Користь регулярних вело прогулянок в тому, що вони збільшують об’єм легень та забезпечують розмірене дихання. Велосипедист дихає повною груддю, це може допомогти курцям в позбавленні від шкідливих речовин у легенях. Схуднення. Велосипед допоможе вам в досягненні цілі схуднути, а бонусом буде гарний настрій, адже набагато приємніше займатися спортом на свіжому повітрі, ніж пітніти в задушливому тренажерному залі.

Також велосипед значно економніший вид транспорту ніж автомобіль. Ціни на бензин досить високі так, що населення все частіше використовує велосипед замість автомобіля. Й в цьому є свої переваги:

Відсутність заторів та наявність паркувального місця. Якщо ви потрапили на трасу під час години пік, не треба стояти у довжелезних ланцюгах з автомобілів, які вишукувалися перед червоним кольором світлофору. Поки автомобілісти дихають вихлопними газами та «гудять» один на одного, ви відчуваєте легкий вітер та милуєтесь придорожніми видами. Не кажучи вже про те, що краще паркувальне місце ваше. Зниження витрат. Згідно з нашими досить не науковим дослідам, утримання автомобіля у великому місті складає приблизно 3000 гривень на місяць. Сюди входить обслуговування, паливно-мастильні матеріали, мийка, страхування. Якщо від цього відмовитися, уявіть скільки можна купити приємних дрібничок для вашого велосипеда. Ви більше не запізнюєтесь на роботу. У вас є можливість не знаходитися всередині щільного трафіку та рухатись швидше ніж прижаті один до одного машини. Відмінне самопочуття. Рухаючись всього 15 км в годину сімдесяти кілограмовий велосипедист спалює 400 калорій за годину. Їзда на велосипеді декілька разів в тиждень нормалізують тиск та понижують стрес, підвищують тонус та створюють позитивний настрій.

Тяжко перерахувати абсолютно всі аспекти корисного впливу їзди на велосипеді для здоров’я людини. Більш того, все буде залежати від самого велосипедиста, його маршрутів, інтенсивності та географії поїздок, особистого відношення до процесу їзди, акуратності на дорозі. Але, якщо трішки розібратися в цьому процесі, то малу приходиш до виводу, що катання на велосипеді – це не тільки можливість насолодитися природними пейзажами та подихати свіжим повітрям, але й колосальна сила, яка здатна змінити стан організму до кращого! Головне у всьому знати міру, й тоді ви зможете повністю насолодитися повноцінним життям велобайкера!


Переглядів: 9960
Поширень: 3

Останні новини