У Вінниці завершується будівництво спортивного ядра біля школи №33

У Вінниці на завершальній стадії реконструкція спортивного ядра школи №33 (вул. В. Порика, 20). Тут передбачене футбольне поле, майданчики для стрибків у довжину, гри у баскетбол, волейбол, гімнастичний майданчик, бігова доріжка тощо. Особливістю спортядра 33-ої школи є смуга перешкод. Наразі тривають роботи з встановлення тренажерів. Робітники наносять розмітку на поліуретанове покриття майданчиків та бігових доріжок. Сьогодні на об’єкті побував міський голова Сергій Моргунов та поспілкувався з робітниками, які працюють на об’єкті.

Розвиток спортивної інфраструктури  є одним пріоритетів міської команди. Особлива увага приділяється створенню комфортних умов для занять фізкультурою учнів навчальних закладів. На сьогодні 28 з 36 закладів мають сучасні спортивні чи дитячі майданчики. З них 10 шкіл обладнані повноцінним спортивним ядром. Ще одне будується біля нової школи на Поділлі. 

Сьогодні міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський побували у школі №33, де триває реконструкція спортивного ядра. Завершити будівельні роботи мають до кінця місяця за умови сприятливої погоди. Стадіон буде доступний також для мешканців цього мікрорайону.  

Міський голова Сергій Моргунов розповів про вартість робіт. «Згідно з проведеними тендерними процедурами, вартість об’єкту – 26 мільйонів гривень. В минулому році ще уряд Гройсмана виділив з соціально-економічного фонду субвенцію в розмірі шести мільйонів. Діючий Уряд виділив ще п’ять мільйонів з Державного фонду регіонального розвитку. Тому на сьогодні це досить серйозна підтримка з державного бюджету для територіальної громади Вінниці. Решта коштів, це ресурси територіальної громади міста», – зазначив Сергій Моргунов

«Стадіоні школи №33 – це один з тих проєктів, який співфінансується у рамках Державного фонду регіонального розвитку. Перші враження приголомшують. Тому що такого масштабу та такої якості виконання і підходів під час реалізації я ще не бачив. Сподіваюсь, що люди зі всіх сусідніх будинків будуть використовувати цю спортивну інфраструктуру. І взагалі, так повинен виглядати стандарт спортивного ядра в українській школі. Це спортивне ядро – яскравий приклад того, як забезпечується сталий розвиток, коли інвестується в здоров’я дітей», – каже Владислав Скальський.

Як розповів виконроб Петро Нікульшин, роботи виконані на 90 %. «Залишилось нанесення асфальтового покриття, чистового фінішного кольорового покриття на поліуретанових бігових доріжках та спортивних майданчиках. Роботи розпочали з 15 жовтня минулого року. Термін здачі – 15 вересня, але роботи вже майже завершені. Тому об’єкт буде зданий раніше терміну. Наймасштабніші роботи, які були виконані, – земляні роботи та влаштування необхідних шарів щебня тощо, влаштування дренажних систем. Те, що ви бачите візуально, – це мала частина виконаної роботи, більшість – під покриттям. Все має бути виконано якісно, щоб покриття не просідало та довго слугувало», – розповів Петро Нікульшин.

«Діти з нетерпінням чекають відкриття стадіону, залишилось ще зовсім трішки. Тут буде майданчик для баскетболу, волейболу, для занять гімнастикою, тренажери, в тому числі й для людей з інвалідністю. Крім того на спортивному ядрі є смуга перешкод, яка включає в себе різні перешкоди для дітей старшого шкільного віку», – зазначила директорка школи №33 Наталія Сидоренко

Проєктом передбачено футбольне поле 90х45 зі штучним покриттям,  трибуни для глядачів (198 осіб) і 2 лавки для запасних з навісами, бігова доріжка (100 м), колова бігова доріжка. Буде тут й майданчик для стрибків у довжину, смуга перешкод для військово-патріотичного виховання 100х8 м, будівля роздягальні. Крім того, запроєктовано благоустрій території з організованим висадженням зелених насаджень, перенесення існуючого дитячого майданчика з обладнанням.




Переглядів: 7504
Поширень: 0

Останні новини