Військова частина, яка обслуговує Калинівський арсенал, отримала нову спецтехніку

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій вручив керівництву військової частини А1119, яка обслуговує 48 арсенал, сертифікати на отримання автонавантажувача та подрібнювача гілок, які використовуватимуться для проведення комплексу робіт із розчистки території арсеналу. Вартість техніки становить майже 900 тис. грн. Окрім того, в 2018 році на дану військову частину спрямовано 1 млн. 600 тис. на проведення комплексу робіт з розчистки території та придбання необхідного обладнання. Також, майже 700 тис. грн. спрямовуватимуться на ремонт адміністративних будівель військової частини.

Як повідомив командир військової частини А1119 Микола Батюк, на сьогодні 90% зовнішньої огорожі повністю оновлено, а також на 55% оновлено внутрішню огорожу арсеналу. Багато робіт виконано із переміщення військового майна. Станом на сьогодні, близько 3 тонн вантажів вже переміщено з відкритих майданчиків у обсипні сховища.

Звертаючись до військовослужбовців, Валерій Коровій зазначив: «Вже минуло 4 роки, як війна на сході нашої держави поділила нашу історію на «до» і «після». Перед нами стоять дуже великі виклики і події на 48 арсеналі позбавили багатьох вінничан ілюзій, що війна десь далеко. Виклики, які стоять перед українським народом сьогодні дуже великі, це час коли формується нове усвідомлення причетності кожного з нас до майбутнього нашої держави. Я хочу подякувати вам за вашу мужність і за ваше прагнення рухатись вперед. Ще немає року, але в ліквідації наслідків вибухів на Калинівському арсеналі вже багато зроблено і ще більше ми плануємо зробити. Хочу запевнити, що обласна державна адміністрація, при підтримці депутатського корпусу обласної Ради, є вашими надійними партнерами. Ми живемо в історичний час і повинні зробити все, аби наші діти гордились нами. Але найголовніше - ми повинні гарантувати нашим людям безпеку і в цій частині ми маємо ще багато чого зробити».

Також, очільник області анонсував формування в області системи територіальної оборони.  Зокрема формуватимуть бригаду територіальної оборони, яка буде зорієнтована на реальні виклики, які постають перед нашим регіоном. В першу чергу це стосується наявності кордону з невизнаною Придністровською республікою. Таким чином передбачається запровадження комплексу заходів пов'язаних з протидиверсійною діяльністю, що включає координацію роботи із Службою безпеки України, Нацгвардією, Національною поліцією України, Міністерством оборони та органами місцевого самоврядування.

Наприкінці заходу Валерій Коровій вручив військовослужбовцям частини А1119 Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради за сумлінне виконання службових обов’язків, проявлену ініціативу, старанність та зразкову військову дисципліну.




Переглядів: 12735
Поширень: 7

Останні новини