Які нові санкції чекають на неплатників аліментів?

В поточному році на Вінниччині примусово стягнуто аліментів на суму понад 56 мільйонів гривень. Такі дані озвучив сьогодні,  в ході прес-конференції начальник  Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь, щодо посилення відповідальності неплатників аліментів. Юрій Круголь також розповів, що з 29 серпня вступає в дію другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який запроваджує ряд санкцій до неплатників аліментів.

Також, участь у прес-конференції взяв начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Андрій Сусков.

В ході прес-конференції Юрій Круголь зазначив, що з 29 серпня в дію вступить другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який запроваджує ряд санкцій до неплатників аліментів. Зокрема:

система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року; система автоматизованого арешту коштів боржників; притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт; обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів; українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців; звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців; застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

«Перший пакет законів #ЧужихДітейНеБуває вступив в дію 6 лютого поточного року. Прийняття даного закону дало вражаючі результати. Зокрема, станом на 27 липня виконавцями Міністерства юстиції України стягнуто 2,2 млрд. грн., і понад половина цієї суми стягнута саме завдяки застосуванню норм та обмежень передбачених першим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває», - зазначив Юрій Круголь.

В свою чергу Андрій Сусков повідомив, що на сьогодні загальна кількість виконавчих документів, що стосуються стягнення аліментів становить 22 тис. 489. З них на виконаннях у бухгалтеріях знаходиться 8 тис. 763, а безпосередньо в органах ДВС – 13 тис. 709.

Кількість виконавчих документів, за якими сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за 6 місяців – 4 тис. 212. Крім того, до суду направлено 522 протоколи, з яких задоволено 192.

Загалом, за даними на 22.08.18, протягом року в області примусово стягнуто аліментів на суму 56 млн. 275 тис. 921 грн.


Теги: юристи

Переглядів: 5042
Поширень: 1

Останні новини