З якого віку можна віддавати дітей до безкоштовних спортивних гуртків Вінниці

Напевно, всі батьки хочуть, щоб їхні чада росли сильними і здоровими. Спорт – прекрасна альтернатива сидінню за комп’ютером чи іграм у мобільному. До того ж фізичне навантаження допоможе зняти накопиченийна шкільних уроках стрес.

Розпочинається набір

У нинішні непрості часи багато батьків не поспішають віддавати своїх чад на спортивні гуртки. Мовляв, на це грошей немає. Водночас у Вінниці діє два десятка спортивних шкіл із безкоштовним навчанням.

На деякі види спорту можна приходити й дошколярикам. Приміром, це стосується шахів, шашок, художньої гімнастики тощо. На інші – наприклад, бокс чи важку атлетику – варто записувати лише із середнього шкільного віку. В будь-якому випадку варто віддавати на спортивний гурток дитину якомога раніше, щоб вона могла набратися досвіду і гідно конкурувати зі своїми однолітками на змаганнях.

З початку вересня у вінницьких спортшколах розпочнеться набір початківців. Приміром, у шахово-шашковій школі.

Проводимо набір дітей віком від чотирьох років і старше. Чекаємо на майбутніх чемпіонів з шахів та шашок у себе в нашій школі на вул.Театральна, 24. Третього вересня, о 18.00, пройдуть батьківські збори, де можна буде записатися на навчання, – розповів директор школи Микола Боднар.

Як стати профі

Багатьох зацікавлює вид спорту № 1 – футбол. Майбутніх профі готують у обласній спортшколі ім. Блохіна – Бєланова. Її випускники грають за відомі клуби. Приміром, Андрій Борячук – за ФК «Маріуполь», який вийшов у єврокубки. А Віктор Циганков, який колись виступав за команду Блохіна-Бєланова в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України, є одним із лідерів «Динамо» (Київ).

Протягом 2018 року наші вихованці здобули низку перших і призових місць на всеукраїнських турнірах. Чотири наші команди грають у вищій лізі Дитячо-юнацької ліги України. В чемпіонаті області ми здобули золото в трьох із п’яти вікових категорій, – сказав директор спортшколи Блохіна-Бєланова Ігор Коваль.

Коли починати

Для кожного виду спорту існує вік, з якого можна починати. Бо чим молодша дитина, тим легше розвинути в ній необхідні якості. На художню гімнастику приймають вже в трирічному віці. На дзюдо, айкідо або ушу можна прийти у п’ять років. У шестирічному віці, якщо немає протипоказань, можна сміливо віддавати чадо на фігурне катання. У сім років варто серйозно починати займатися плаванням, акробатикою, спортивними танцями, настільним тенісом. У вісім чи дев’ять років – боротьбою. Обережно треба підходити до занять важкою атлетикою. Незважаючи на те, що у цей спорт допускають у десять років, це краще робити пізніше. Бо заняття з обтяженнями можуть значно уповільнити зростання.

Переваги спортивних гуртків:

фізичний розвиток; розширення кола спілкування; вміння працювати в команді; встановлення режиму; розвиток мотивації; можливість брати участь у змаганнях за межами свого міста; загальне розширення кругозору.

Перелік спортивних шкіл та контактна інформаіція міститься за посиланням: Список спортивних шкіл


Теги: Спорт

Переглядів: 6396
Поширень: 1

Останні новини