Експертна комісія обрала проекти, за які вінничани зможуть голосувати в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Сьогодні, 29 серпня, відбулося засідання Експертної групи конкурсу «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці».  Було визначено 42 проекти, за які вінничани зможуть голосувати з 1 по 15 жовтня

У нашому місті вже вчетверте проводиться конкурс «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці». Цього року з 1 квітня по 15 травня надійшло 76 проектів, з яких комісія обрала 42, які відповідають Положенню про конкурс і підуть на голосування. 

«З 1 квітня по 15 травня усі мешканці міста Вінниці мали можливість подати проекти для участі у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Ідеї, які підтримають вінничани, будуть реалізовані в 2019 році. На ці потреби в бюджеті міста на наступний рік буде передбачено 7 млн грн. На розгляд експертної групи надійшло 76 проектів. Два з них,  № 6 «Казки про Вінницьких Гномів» та № 34 «Кімната цілющого повітря», зняті авторами з участі у конкурсі. Проект № 49 «Стерилізація безпритульних тварин – основний метод контролю їх кількості» об’єднаний з проектом № 60 «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (кішок) на території міста Вінниця», - повідомив заступник міського голови Владислав Скальський

Незабаром перелік проектів, які підуть на голосування, буде розміщений на офіційній сторінці Вінницької міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив».

Цього року відбулись певні зміни в процедурі голосування. Раніше вінничани могли підтримувати проекти протягом 10 календарних днів, тепер голосування триватиме 15 днів – з 1 по 15 жовтня. Це дозволить більш детально ознайомитись з проектами та проголосувати за найбільш актуальні з них. 

Починаючи з цього року кожна людина зможе проголосувати за чотири різні проекти – два великих та два малих. Тепер, у Положенні про конкурс передбачено, що паперові бланки для голосування заповнюються особисто мешканцями міста в пунктах для голосування та особам, які здійснюють прийом бланків, забороняється заповнювати бланк для голосування за інших осіб. 

Нагадаємо, що мешканці міста, які внаслідок фізичних вад не мають можливості самостійно заповнити бланк для голосування або особисто проголосувати, мають право скористатись допомогою своїх рідних, близьких та інших осіб, доручивши їм подати заповнений бланк для голосування. За таких обставин довірена особа має пред`явити паспорт, відповідне посвідчення людини, яка доручила їм подати бланк для голосування. Однією із змін, яка передбачена Положенням про конкурс – є заборона агітації під час голосування за проекти та розміщення агітаційних матеріалів у пунктах для голосування, окрім офіційних інформаційних матеріалів уповноваженого робочого органу.

Також, в Положенні з’явився пункт про те, що виконавці проектів-переможців щоквартально звітуватимуть уповноваженому робочому органу та авторам проекту у письмовій формі про етапи реалізації проекту.




Переглядів: 4003
Поширень: 0

Останні новини