Франція готова допомогти розвивати потенціал вінницьких аграріїв

«Обговорили це сьогодні по відеозв’язку із Жаном Рош - президентом компанії BETEN Ingenierie. Йшлося про створення агрокластеру та агрохабу. Метрополія Діжон, регіон Бургундія – Франш- Конте та кластер VITAGORA готові поділитись із вінничанами своїм досвідом, зокрема, і в агроекології та сільськогосподарського машинобудування», - повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 15 підприємств в області заявили про участь у створенні агрокластеру, серед них 8 фермерських та сільськогосподарських підприємств - це виробники органічної продукції, а також 5 підприємств з переробки овочів та фруктів та 2 підприємства молокопереробної галузі.

«Маємо надію, що завдяки співпраці із французькими кураторами, покращимо ситуацію з водопостачанням та управлінням водними ресурсами в сільському господарстві. – зазначає очільник області. –  Місто Вінниця чекає  технічну експертизу для стратегічного вдосконалення водовідведення та теплопостачання».

До кінця липня планується подання до МЗС Франції заявки щодо включення двох додаткових напрямів для участі в програмі децентралізованої співпраці. Відповідь може бути надана вже у вересні. А восени чекаємо у гості експертів із Франції.




Переглядів: 2279
Поширень: 0

Останні новини