У цьому році вперше першокласники міста отримають «Книгу вінницького школяра»

1 вересня до шкіл міста підуть 5286 маленьких вінничан, всі вони отримають в подарунок «Книгу вінницького школяра». Це видання присвячене історії та сучасності Вінниці та Поділля. У ньому йдеться  про видатних вінничан, знакові історичні події, природні особливості краю та визначні місця. Також завдяки книзі діти познайомляться із символікою держави та рідного міста.

«Книга вінницького школяра» стане для дітей гарним посібником, який краще познайомить їх з Вінницею, Подільський краєм, Україною. Тут зібрана інформація про видатних людей міста та області, історію нашого краю  - це важливо з погляду формування маленької особистості», – зазначив міський голова Сергій Моргунов під час педагогічної конференції, що відбулась 29 серпня.

Директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко розповіла, що книга повністю відповідає змісту Нової української школи. «Книгу  для першокласників підготувала Вінницька міська рада, департамент освіти та комунальна установа Міський методичний кабінет. Цей посібник навчатиме дітей з першого класу любити наше місто, нашу Батьківщину, виховуватиме патріотизм. Серед іншого, у книзі йдеться про ігри, у які грались діти колись на Поділлі, представлена інформація про позашкільні заклади, які можуть відвідувати вінничани. А у розділі «Вінницька абетка» відповідно до літер алфавіту йдеться про відомих вінничан, архітектуру та історію міста тощо»,  – каже Оксана Яценко.

До речі, в цьому році для перших класів також закуплено 1660 «Живих абеток». Це – інтерактивні підручники, які отримає кожен перший клас по 10 екземплярів. «На книзі зображено QR-код, якщо навести на книгу гаджет: чи то телефон, чи планшет з відповідним додатком - книга починає «говорити», звірі «рухатись», рослини «рости».  Цей підручник також відповідає вимогам Нової української школи, адже у  першому класі у дітей має сформуватися мотивація до навчання», – зазначила Оксана Яценко.




Переглядів: 3561
Поширень: 0

Останні новини