Переваги електричних плит

Кожен тип має свої переваги і недоліки, тому який з них вам підходить, залежить від того, як ви любите готувати і як часто ви це робите.  У цій статті ми розглядаємо основні плюси і мінуси, щоб допомогти вам прийняти рішення. Ваш вибір газової або електричної плити, ймовірно, буде залежати від вашого попереднього досвіду роботи з плитою, того, для чого ваша кухня вже налаштована і ваших особистих переваг в приготуванні їжі. Щодо комплектуючих, не варто хвилюватись, адже запчастини для електроплит так само доступні як і запчастини для газових агрегатів.

Якщо ви використовуєте електричну плиту, ви будете використовувати менше одиниць енергії. Оскільки електрика коштує менше, ніж газ на одиницю, це все ж буде коштувати вам дешевше. Коли справа доходить до покупки плити, газогенераторні моделі зазвичай трохи дешевше. У кожного є свої перевагу, коли мова заходить про тип плити, яку краще використовувати.  На ваші уподобання зазвичай впливає те, який плитою ви користувалися в минулому.

Наприклад, якщо у вас вже є електрична плита, ви, ймовірно, будете дотримуватися того, що ви знаєте, оскільки ваша кухня вже налаштована на електричну плиту, і ви знаєте, як готувати на електричній плиті. Проте, вивчення варіантів при покупці плити ніколи не буває зайвим. Отже, ось деякі плюси і мінуси електричних і газових плит.

Плюси електроплити: 

швидко готувати, легко чистити (особливо конфорки), нагрівається рівномірно.

Мінуси електричної плити:

трохи вищі амортизаційни витрати, довго нагрівається до бажаної температури, неможливо використовувати в регіонах де є перебої з електропостачанням.

Таким чином, електрична плита забезпечує легке очищення поверхні, особливо якщо у вас був досвід очистки комфорки. А спосіб розподілу тепла забезпечує простоту приготування.  Хоча газова плита дешевше в експлуатації, вона не забезпечує регулювання нагріву електричної плити. Отже, в залежності від вашого річного бюджету і від того, наскільки легко ви хочете готувати, вам слід вибрати плиту, яка максимально підходить для вашого будинку і сім'ї. Що для вас важливіше: більш низькі експлуатаційні витрати або можливість готувати їжу легше?

На жаль, немає однозначної відповіді на питання, який тип плити краще - електричний або газовий. Перш за все варто враховувати персональні потреби і врахувати те, як часто ви плануєте користуватись плитою, та якими саме функціями. Можливо, врахувавши всі за і проти, ви, взагалі виберете варіант мікрохвильовки і мультиварки, замість класичної плити. 


Переглядів: 5887
Поширень: 2

Останні новини