У Вінниці від коронавірусу помер лікар "Пироговки"

Сьогодні, 6 серпня, в форматі онлайн відеозв’язку відбулося засідання оперативного штабу із запобігання та протидії поширенню на території області коронавірусної інфекції COVID-19. На засіданні, серед іншого, йшлося про два летальних випадки від коронавірусної хвороби на Вінниччині впродовж минулої доби: 45 річна жителька Хмільницького району та 51-річний вінничанин, лікар Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Відносно останнього випадку заступниця голови Вінницької ОДА Наталія Заболотна дала доручення Управлінню Державної служби України з питань праці у Вінницькій області утворити комісію з розслідування випадку смерті лікаря.

Так, за оперативною інформацією впродовж минулої доби у Вінницькій області було досліджено 519 зразків,  коронавірус вперше виявлено у 18 осіб. Впродовж 5 серпня надійшло 33 повідомлення про підозру коронавірусу в жителів області.

Станом на сьогодні, 6 серпня, на території області зареєстровано 4410 підозр на коронавірусну хворобу. У 2898 осіб  виявлений коронавірус,  в т.ч. у 246 дітей. За останню добу випадків захворювання серед дітей не реєструвалося.

За минулу добу випадки захворювання серед медиків не реєструвалось.

Загалом  в області зареєстровано 58 летальних випадків.

Протягом останньої доби зареєстровано два летальних випадки:

померла жінка, 45 років, жителька Хмільницького району. Поступила в Хмільницьку ЦРЛ   31 липня з приводу: covid, двобічна полісігментарна пневмонія, дихальна недостатність 4, на фоні гострого мієлобластного  лейкозу. Враховуючи вкрай важку соматичну патологію та швидкий розвиток пневмонії,  - розвинувся гострий респіраторний дестрес-синдром з набряком легень. 5 серпня констатовано смерть. помер чоловік, 51 рік, житель м. Вінниця. Працював лікарем клінічного високоспеціалізованого гематологічного відділення Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Поступив 3 серпня в МКЛ № 1 в вкрай  важкому стані, відразу в реанімаційне відділення з приводу: covid, негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія 4 кл. гр, дихальна недостатність 4,  80 % враження легень по СКТ, постійно залежний від кисню. Хворів гіпертонічною хворобою 2 ступеня. Враховуючи стрімке наростання гіпоксії, вранці 5 серпня переведений на ШВЛ. Через швидке наростання респіраторного дестрес-синдрому та набряку легень 5 серпня констатовано смерть.




Переглядів: 5904
Поширень: 1

Останні новини