Вбивство Віталіни Плохотнюк розкрито. Прокуратура назвала замовника та виконавця

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області слідче управління ГУНП у Вінницькій області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивства молодої жінки, яке мало місце 21.08.2018 на території міста Вінниці.

Завдяки професійним, злагодженим діям працівників прокуратури, слідчих та карного розшуку ГУНП області установлено, що вбивство вказаної особи замовив через мережу "Інтернет" її колишній чоловік на грунті довготривалих неприязних стосунків з жінкою.

Дії замовника кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України. Судом йому обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном на 60 днів.

Разом з цим, правоохоронними органами у четвер, 30 серпня, затримано зловмисника, який вчинив це замовне вбивство. Ним виявився молодий хлопець 1996 року народження, мешканець Полтавської області.

Йому оголошено про підозру з кваліфікацією  дій за ч. 2 ст. 27, п. п. 6, 11, 12  ч. 2 ст. 115 КК України.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Про розслідування резонансного вбивства розповів на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції Вінниччини Юрій Педос

- 21 серпня близько 9.30 на вулиці Привокзальній в м. Вінниці з вогнепальними пораненнями була виявлена мертвою 32-річна місцева жителька. Протягом тижня посилені групи з числа кращих слідчих, кінологів та розшуківців обласного главку та лівобережної поліції працювали над розкриттям цього злочину. Завдяки проведеним першочерговим слідчим діям, зібраним речовим доказам та показам рідних, підозри поліції щодо причетності до вбивства жінки впали на її колишнього чоловіка, але він це заперечував та мав алібі, - розповідає керівник поліції Вінниччини Юрій Педос. – Одна з камер відеоспостережень, розташована неподалік від місця злочину, зафіксувала чоловіка, який може бути причетним до вбивства, але це була зовсім інша людина, молодша за віком, ніж колишній чоловік загиблої. Отже поліція одразу почала розглядати версію, що вбивство вчинене на замовлення.

Тиждень вінницькі  оперативники розшукували особу, що може бути причетною до виконання злочину, і затримали його на Донеччині. Ним виявився 21-річний житель м. Костянтинівка. Він підтвердив підозри поліцейських, зізнався у вчиненні вбивства та розказав, як разом з колишнім чоловіком вбитої з травня місяця готувались до його вчинення. За словами затриманого, вогнепальну зброю з глушником, з якої була вбита вінничанка, йому дав замовник.       

- Оперативним шляхом поліцейські дізнались, що колишній чоловік протягом року готувався до вбивства жінки. Мотив злочину – дитина. Після розлучення колишнє подружжя конфліктувало, оскільки не могли поділити єдину 6-річну донечку.  У Інтернеті чоловік підшукував зброю та виконавця, переглядав сайти як приховати сліди злочину. Коли знайшов чоловіка, готового за 3 000 доларів позбавити життя матері своєї донечки, протягом чотирьох місяців продумували, коли і яким чином це зробити. Для цього виконавець кілька разів приїжджав у Вінницю.  Однієї ночі намагався через вікно залізти до кімнати загиблої, але тоді йому це зробити не вдалось, - розповідає Юрій Педос. – За годину до вбивства неподалік будинку не проживала потерпіла, замовник передав виконавцю вогнепальну зброю – пістолет з глушником калібру 9 мм, та поїхав забезпечувати собі алібі. Ця зброя вже знайдена. Це пістолет Макарова з глушником. Також оперативники вирахували готель, у якому винаймав кімнату кілер. Там поліцейські вилучили одяг, у якому він вчинив вбивство.  

Фото: Відділ комунікації поліції Внницької області



Переглядів: 10356
Поширень: 6

Останні новини