Друг в телефоні: в Україні запускають проєкт дружньої підтримки самотніх людей

Добре слово та дружня підтримка. Волонтери будуть телефонувати людям, які опинились в самоті. «Мій Телефонний Друг» - це новий проєкт, який стартує в Україні.

«Коронавірус активізував проблему соціальної ізоляції людей літнього віку, людей з інвалідністю, батьків-одинаків, сімей з малолітніми дітьми. Спробуйте уявити! У цей момент на самоті перебувають мільйони українських людей. Тому ми, звісно ж, можемо жалітися на те, «як нам важко», але варто пам'ятати, що є ті, хто має значно менше і потребує підтримки», - інформують організатори на офіційній сторінці проєкту 

Добровольці – це здебільшого молодь. Вони телефонуватимуть самотнім людям літнього віку, людям з інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією та підтримати у нелегкій ситуації.

За даними компанії в Україні проживає 740 000 пенсіонерів-одинаків, 25 000 самотніх мешкають в геріатричних пансіонатах, а майже половина українців постійно почуваються самотніми.

Завдяки цьому проєкту люди відчуватимуть близькість та причетність, тож легше переживатимуть кризові періоди. Вони будуть отримувати правдиву та своєчасну інформацію про те, що відбувається в країні, та з часом розвінчують власні стереотипи (наприклад, що невідомі люди не можуть допомагати безоплатно та безкорисливо).

Щоб долучитись до команди «Мій телефонний друг», потрібно пройти короткий онлайн-курс. Подробиці за цим посиланням



Переглядів: 3082
Поширень: 0

Останні новини