Топ-5 веломаршрутів Вінниці, якими найбільше користуються велосипедисти

Вінниця – одне із небагатьох міст, яке має, що продемонструвати у рамках розвитку велоінфраструктури.  За допомогою двоколісного можна дістатися у будь-яку точку міста, тож не дивно, що цей транспорт набуває популярності у вінничан. Люди користуються велосипедами як у будні дні, так і у вихідні. Довжина веломаршрутів в середньому складає 4 км. 

Статистика свідчить, що все більше вінничан вибирають велосипед як вид транспорту, яким зручно дістатися до роботи, магазину чи іншого необхідного місця.  У 2013 році у Вінниці було прийнято програму розвитку велоінфраструктури. З цієї  програми розпочалося якісне і кількісне розростання велоінфраструктури. Адже щороку в місті будується близько 10 км велодоріжок, і робота у цьому напрямку продовжується.  

«Вінниця ніби запрошує сідати на велосипед, а мешканці інших міст приїздять переймати досвід розвитку велоінфраструктури. Нещодавно ми провели підрахунок велосипедистів у Вінниці. Рахували вранці та ввечері. Одне із перехресть за дві години перетнуло 459 велосипедистів. Досліджували за допомогою камер Ситуаційного центру, а також волонтерів, які безпосередньо працювали на вулицях міста. Такі результати показують, що популярність користування велосипедами велика. Варто відзначити, що ними більше користуються чоловіки, ніж жінки», - зазначає головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Найпопулярнішим веломаршрутом є Хмельницьке шосе – Центральний міський парк - вул. Соборна, його довжина майже чотири км. 

Мають попит і маршрут вул. Соборна – Центральний міський парк – вул. Блока – вул. Пирогова – Електромережа, на ньому наїздити можна до 5 км. 

Також до 5 км можна накрутити педалями по маршрутах «вул. Соборна –  просп. Коцюбинського – Зал. вокзал» та таку ж відстань можна проїхати за напрямком «вул. Київська – вул. Чорновола – вул. Магістратська».

Користується популярність і напрямок «просп. Космонавтів – Парк Дружби Народів – Електромережа – Урожай (вул.Пирогова)», протяжністю до чотирьох км. 




Переглядів: 4359
Поширень: 1

Останні новини