С. Моргунов: Всі дитячі садки мають відновити свою роботу до 25 серпня

У Вінниці поступово відновлюють свою роботу дитячі садки міста. З 1 червня після карантину почало працювати 27 муніципальних закладів дошкільної освіти із 55. Решта не встигли відкритись у зв’язку із загостренням епідемічної ситуації в місті. Ці садки почали поступово працювати у серпні. Наразі вже функціонує 32 заклади комунальної форми власності, 1 – приватної форми та 1 заклад, створений на муніципально-приватних засадах.

Сьогодні в одному із дитячих дошкільних закладів, який лишень розпочав працювати, побував Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він цікавився, яким чином готувався садок до відкриття. «Ми прийняли рішення відкрити до 25 серпня всі дитячі садочки. Основною умовою було, щоб всі працівники пройшли ІФА-тести. Якщо були виявлені певні показники, то додатково робились ПЛР-тести. Тож на сьогоднішні у нас відкрито 34 садочки з 55. Далі будемо працювати, щоб відкривати садочки згідно з передбаченими умовами», – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова нагадав, що було виділено кошти на всі необхідні засоби дезінфекції. «Я заборонив керівництву дитячих садочків збирати кошти на дезінфікуючі засоби, ми повністю забезпечимо. На першому етапі було виділено 1,8 млн грн. Зараз 800 тисяч, і далі будемо виділяти за потреби. Щодо маршруту дитини, то він досить оптимальний, щоб мінімізувати будь-які можливості захворювання на коронавірус», – зазначив Сергій Моргунов.

Як розповіла завідуюча ЗДО №11 Віта Горова, садочок сьогодні працює перший день після відкриття. «Перед тим, як відкрити заклад всі працівники та персонал здали тести на коронавірус. Зараз дітей ще не багато, але поступово їх буде більше. Адже є правила прийому – має бути довідка про епідоточення діточок і мають бути відповідні щеплення. Сьогодні 9 дітей. Правила у нас такі: батьки приводять дітей в двір, там працівники закладу запитують  про те, чи нормально почуває себе маля, чи немає хворих у родині. Після того в обох міряємо температуру. Потім дитина йде до свого майданчика, батьків пускати в приміщення заборонено», - каже Віта Горова.

Для створення безпечних умов для відвідування садків дітьми і роботи персоналу з 25 травня до 16 червня року 1370 працівників дитячих садків пройшли тестування на коронавірус методом ІФА, в серпні – ще 562 людини. Всього пройшли тестування 1932 працівники дитячих садків комунальної форми власності із 2889.  Тестування проводиться коштом міського бюджету.

Також закладів дошкільної освіти забезпечені необхідними засобами дезінфекції та мийними засобами, пірометрами, бактерицидними лампами, спецкилимками тощо.  

Дозвіл на відновлення роботи дитячих садків надається комісією, до якої входять представники Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та департаменту освіти. Під час перевірки враховується забезпечення закладу усіма необхідними протиепідемічними засобами, якість води має відповідати нормативам, а в працівники закладів мають пройти медогляд, в тому числі – тестування на коронавірус тощо.  



Переглядів: 3922
Поширень: 1

Останні новини