Як працюватимуть школи в новому навчальному році

Вінницькі діти з першого вересня підуть до школи, якщо, відповідно до рівня епідемічної загрози, місто буде знаходитись у «жовтій» зоні. Наразі заклади активно готуються до початку навчального року, який буде значно відрізнятись від попередніх, оскільки діти, вчителі та батьки мають дотримуватись протиепідемічних заходів безпеки, зокрема, носити маски, тримати в чистоті руки тощо. Про нові умови роботи в період епідемії коронавірусу розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час традиційного онлайн-брифінгу.   

«Якщо ми будемо мати таку динаміку, яка зараз, а наш регіон наразі на межі «жовтої» і «зеленої» зони, то все буде добре, і діти, нарешті, сядуть за парти. Я наголошую, що все залежить від того, у якій зоні буде знаходитись наш регіон. Якщо говорити про «лінійки», то формат проведення свята Першого дзвоника визначають в першу чергу адміністрації кожної школи. Але, зважаючи на ситуацію, ми будемо рекомендувати  всім закладам дослухатись до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і Міністерства  освіти і науки та утриматись від проведення масових заходів. Бо здоров’я дітей – це найважливіше», – каже Сергій Моргунов.

Готуючись до нового навчального року адміністрації шкіл та департамент освіти міської ради розглядають три сценарії навчання з початку, який буде використовуватись в залежності від того, до якого із чотирьох карантинних зон потрапить Вінниця.

Також Сергій Моргунов наголосив на тому, що важливо дотримуватись санітарно-епідеміологічних вимог, не залежно  від «кольору» зони. Тому входити в будівлю школи і перебувати в місцях загального користування тільки у масках, на вході у школу – дезінфекція рук, обов’язкова термометрія працівників закладу та опитування про самопочуття. Батьки, так само як і в садочках, в приміщення заходити не зможуть

Учнів та працівників з ознаками гострих респіраторних захворювань до закладів не допускатимуть. Окремі заняття будуть за можливості проводити на свіжому повітрі. Після кожного уроку обов’язково має провітрюватись клас. Приміщення мають дезінфікуватись, а масові заходи повинні обмежуватись

«Всім необхідним для забезпечення особливого режиму роботи шкіл, ми будемо забезпечувати коштом міського бюджету. На ці потреби вже виділили 3,700 млн грн. Будь-які збори грошей з батьків на ці потреби заборонені. До речі, якраз сьогодні почалась перевірка готовності шкіл до нового навчального року», – зазначив міський голова.




Переглядів: 4785
Поширень: 0

Останні новини