За останні п’ять років у Вінниці облаштували 24 спортмайданчики та стадіони на шкільних територіях

Процес оновлення спортивних ядер у вінницьких школах розпочався ще в 2011 році. Першими сучасний стадіон отримали учні шкіл №34 та №35. Згодом збудували спортивне ядро для учнів 18-ї та 25-ї шкіл. Загалом на сьогодні 28 із 37 загальноосвітніх закладів міста уже мають оновлені стадіони, багатофункціональні спортивні та ігрові майданчики. Про це 14 серпня під час онлайн-брифінгу повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. 

«Перший великий стадіон ми зробили ще в 2011 році у школах №34 і №35, потім у 18-ій і 25-ій школах. Пізніше за рахунок інвестора облаштовано спортивний майданчик у школі №26. А на сьогодні уже 28 з 37 шкіл мають оновлену фізкультурно-спортивну базу. Це стадіони, спортивні ядра, багатофункціональні спортивні та ігрові майданчики. Лише за останні п’ять років було побудовано 24 таких об’єкта, і переважно – за рахунок міського бюджету. Це достатньо великий фінансовий ресурс і значний об’єм робіт. Але в будь-якому випадку ми будемо продовжувати цю роботу, адже для нас це один з пріоритетних напрямків. Тому ми будемо включати його в Стратегію «Вінниця-2030» як один із пріоритетних в частині розвитку освіти та спорту», – зазначив Сергій Моргунов

Очільник міста відзначив, що спортивні ядра, які будуються біля навчальних закладів, розраховані не тільки на учнів. В позаурочний час на них можуть займатися і мешканці, які проживають поблизу.  




Переглядів: 2963
Поширень: 0

Останні новини