Вінницький індустріальний парк виборов перемогу у конкурсі «Золота ділянка 2020»

Відбувся конкурс «Золота ділянка 2020», який проводився в рамках проєкту Польської допомоги задля розвитку «Підвищення  конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва». За результатами конкурсу  ділянка Вінницького індустріального парку площею 27,6 га була визначена переможцем. 

Конкурс «Золота ділянка 2020» проходив у два етапи. На першому етапі конкурсна комісія в складі іноземних та українських експертів здійснювала  відбір земельних ділянок на підставі надісланих матеріалів: описів ділянок, доданих світлин, карт тощо. На другому етапі здійснювався аудит земельної ділянки – візит представників конкурсної комісії до обраних за результатами І етапу інвестиційних ділянок та визначення серед них одного переможця. 

Загалом, у Вінницькій області на конкурс було подано 10 претендентів від 6 Об'єднаних Територіальних Громад (ОТГ). Ділянку-переможця визначали за наступними критеріями: локалізація земельної ділянки, інфраструктура, її юридичний статус, ландшафтні властивості, наявність під’їзних шляхів та близькість залізничної колії.

Найбільш привабливою для іноземних інвесторів відповідно до висновків авторитетних європейських експертів визначено  ділянку Вінницького індустріального парку.

За умовами конкурсу передбачено наступні нагороди:

вручення дипломів і статуеток; навчальний тренінг «Симуляція візиту інвестора» від експерта Польської Агенції Інвестицій і Торгівлі (ПАІТ);  максимальне поширення інформації про  інвестиційну ділянку серед іноземних інвесторів; 5-денний навчальний візит до Польщі з метою вивчення досвіду й кращої практики реалізації ефективних інвестицій польських колег.

«Перемога Вінницького індустріального  парку  в конкурсі  «Золота ділянка 2020» є результатом сталої та системної роботи Вінницької міської ради в сфері залучення інвестицій. Вінницька міська рада та міський голова докладають максимум зусиль, щоб Вінниця була комфортним місцем для життя і ведення бізнесу. Тому Вінниця і  надалі залишається привабливим містом для потенційних іноземних та регіональних інвесторів», - сказав в.о. директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов

Нагадаємо, що Вінницька область є однією із 7 областей України, яка взяла участь у конкурсі «Золота ділянка 2020». Метою конкурсу є визначення найкращих інвестиційних ділянок в українських регіонах, задля підвищення спроможності громад залучати регіональні та іноземні інвестиції. Конкурс проводився Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі (ПАІТ) спільно з Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА та Агенцією регіонального розвитку Вінницької області у рамках проєкту Польської допомоги задля Розвитку «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».



Переглядів: 4112
Поширень: 3

Останні новини