Вінницька шахова команда «Романтик» здобула срібло вищої ліги Всеукраїнських онлайн-змагань

Триває Дитяча шахова ліга України, змагання якої відбуваються онлайн на сайті «lichess.org». Під час пандемії коронавірусу і пов’язаного із нею карантину ці змагання набули значної популярності. Недарма у 30-му турнірі Дитячої шахової ліги взяли участь 74 команди із 22-х областей  України та міста Києва. Всього у восьми лігах зіграли 492  учасника віком до 16-ти років. Допускається й участь іноземних легіонерів, тому на старт традиційно виходять й представники ближнього і дальнього зарубіжжя.

У турнірі серед команд вищої ліги Вінницю в Дитячій шаховій лізі України представляє команда шахового клубу «Романтик», філії МДЮСШ № 6. Останнім часом вона є старожилом елітного дивізіону. Шахові «романтики» щоп’ятниці б’ються за медалі вищої ліги, але до цього лише кілька разів посідали четверте місце. Водночас в першій лізі раніше вони тричі здобували золото, а на початку свого становлення вигравали четверту, третю і другу ліги Дитячої шахової ліги України

Але 14 серпня команда «Романтик» спромоглася зібрати оптимальний склад учасників і добре психологічно налаштувалася на боротьбу. Більшу частину турніру, який триває протягом двох годин, вінничани лідирували. Але в підсумку все ж не втримали перше місце.

Золото цього разу здобула команда «Цунамі» з Бердянська (175 очок). Друге місце зайняла команда  «Романтик» (153 очки). Третє місце посіла команда «Міцні горішки» з Кривого Рогу (147 очок), яка раніше була переможцем вищої ліги. Позаду залишилися кілька потужних екс-переможців вищої ліги: «Мелітопольська черешня» (із низкою російських і білоруських легіонерів), «Катран» (Чорноморськ), «Chess Dream» (Івано-Франківськ) та «Авангард» (Київ). Загалом у вищій лізі билися десять кращих юнацьких онлайн-команд країни.   

Командний результат в Дитячій шаховій лізі України складається із результатів 5 спортсменів, які набрали більше за інших одноклубників очок. Цього разу залікову п’ятірку склали брати Жуковські, Максим Дзюба, Владислав Пюро і Вікторія Біляк, яка раніше була чемпіонкою України серед дівчат в традиційних блискавичних шахах.

В особистому заліку Михайло Жуковський посів високе четверте місце, Максим Дзюба – сьоме. Також призерами в складі команди стали Богдан Станіславский, Назар Григоренко, Юрій Перепелиця, Данила Бондарчук та Іван Крамаренко.

Довідка

Шаховий клуб «Романтик» діє на базі юнацького центру «VinSmart» по вул. 600-річчя, 6 (директор клубної мережі – Дмитро Мира). Він є філією шахово-шашкової МДЮСШ № 6 (директор – Микола Боднар). В «Романтику» безкоштовно шахами займаються близько 50 дітей.

Шахових «романтиків» підтримують Вінницька обласна федерація із цього виду спорту, благодійний фонд «Хесед Емуна», депутат Вінницької міської ради Володимир Околіта, фірма «SkySoft», меценати Богдан Платовський, Юрій Поремський і Олександр Козаченко.     

Додаткова інформація за телефоном: 099-128-52-72.


Теги: Спорт шахи

Переглядів: 3899
Поширень: 0

Останні новини