У Вінниці обговорили медичний туризм

У місті відбувся дводенний Туристичний форум VinTourism, присвячений темі внутрішнього туризму, можливостям зростання туристичного потенціалу регіону та особливостям розвитку зеленого і медичного туризму на Вінниччині.

Форум організований Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Вінниця, створеним на базі Business People Club за сприяння програми ЄБРР “Консультації для малого бізнесу в Україні” в рамках ініціативи ЄС #EU4Business та за підтримки Вінницької міської ради в рамках Програми розвитку туризму.

У перший день заходу, 21 серпня, представники та представниці туристичного бізнесу, готелів, зелених садиб, ресторанів, громадськості та влади обговорювали перспективи розвитку зеленого туризму в регіоні. Своїми знаннями та досвідом поділилися власники «зелених» садиб, готельєри, ресторатори та виробники крафтових екопродуктів.  

Другий день форуму, 22 травня, був відведений особливостям розвитку медичного туризму, його перевагам та складнощам в Україні. До участі долучилися представники та представниці закладів приватної медицини, стоматології, діагностичних центрів, офтальмологічних клінік, центрів косметології та естетичної медицини, санаторно-курортних об’єктів.

«Цього року мені видалося потрапити в одну з наших вінницьких приватних клінік. Я була вражена, що в нас є такі заклади, такого рівня клініки. Я переконалася, що це дуже перспективний напрямок для розвитку туризму. Адже можна пройти якісне лікування в комфортних умовах, з сучасним технічним забезпеченням, з кваліфікованими лікарями у нас, у Вінниці. І сюди вже приїжджають на лікування з інших регіонів», - зазначила президентка Business People Club Надія Лисецька.

Захід розпочався з панельної дискусії “Перспективи розвитку медичного туризму”, під час якої своїм досвідом поділилися власники приватних медичних закладів.

«Ми відкрилися 1,5 роки тому. Один з основних напрямків нашої роботи - це нейрохірургія. Взагалі вінницька школа нейрохірургії одна з найпотужніших в Україні. Ми займаємося проблемами хребта, оперуємо на головному мозку, периферичній нервовій системі тощо. Приблизно 60% наших пацієнтів - це Вінницька область, 30-35 % - інші регіони України, все інше – іноземці», - розповів директор центру сучасної хірургії SPINEX Сергій Гнатюк

Виконавча директорка Львівського Кластеру Медичного Туризму Юлія Мартиняк зауважила, що в перспективі представники медичної сфери спільно з туроператорами, перевізниками, готельєрами і рестораторами можуть об’єднатися в кластер, який потужно закріпить медичні послуги Вінниці та області на карті України. 

«Об'єднавшись в кластер, ви можете розраховувати на гранти від різних європейських інституцій, ви можете отримати найкращий лікарський досвід від потужних гравців у різних галузях медицини, ви можете викликати більше довіри у пацієнтів. Коли пацієнти звертаються в нашу асоціацію, вони бачить, що ми не заангажовані. В свою чергу, ми пропонуємо їм повний пакет послуг. Ми знаємо де, ми знаємо як, ми знаємо скільки це коштуватиме», - пояснила переваги кластеризації Юлія Мартиняк

Також президентка Всеукраїнської асоціації фізичної реабілітаційної медицини та курортології, голова Офісу реформ Академії медичних наук Ірина Сисоєнко розповіла присутнім, яка може бути стратегія розвитку Вінницької області для медичного і оздоровчого туризму, описала діюче законодавство та роль в цьому процесі органів державної влади. Важливо наголосити, що медичний туризм вже зараз займає пріоритетне місце в стратегіях і програмах розвитку міста Вінниці та регіону, тож органи місцевого самоврядування готові підтримувати ініціативи бізнесу і допомагати в просуванні комплексного туристично-медичного продукту.

Окрім того, партнерка та СЕО мережі «Центр Медичної 3D Діагностики», керівниця  навчального центру «Training Center medical 3D Diagnostics» Олександра Янович  поділилася, яким має бути сервіс в медзакладах, а консультантка з розвитку внутрішнього туризму, організаторка фестивалю InStrum Fest  Тетяна Воронова розповіла про культурну складову в медичному туризмі, промоцію та репутаційне посилення дестинацій. 



Переглядів: 3556
Поширень: 0

Останні новини