Сергій Борзов зустрівся із гравцями футбольного клубу «Нива»

Сьогодні, 9 вересня, голова ОДА Сергій Борзов відвідав ранкове тренування футбольної команди «Нива» (Вінниця) на Центральному міському стадіоні «Локомотив».

В розмові із футболістами, тренерським штабом та очільниками «Ниви» керівник регіону поцікавився, яка допомога, необхідна команді, окрім фінансування.

Сергій Борзов наголосив на всебічній підтримці обласною і міською владою спортсменів та клубу: «Область і місто підтримують гравців та допомагають команді, аби розвивати футбол на Вінниччині. Команда має жити».

Нагадаємо, цьогоріч на утримання ФК «Нива» із обласного бюджету виділено 1 млн грн.

Спортивний директор футбольного клубу Михайло Куниця зазначив, що «Нива» – це тренд міста і області, команда існує з 1958 року. Водночас, футболісти «Ниви» отримують найнижчу серед футбольних клубів України зарплату.

Учасники зустрічі обговорили низку питань, які стосуються перспектив розвитку футболу в області.

В ході розмови президент ФК «Нива» Вадим Кудіяров наголосив на необхідності розбудови футбольної вертикалі, аби юні футболісти бачили свої майбутні перспективи. Він констатував той факт, що, наразі, через недостатнє фінансування, «Нива» є своєрідною «кузнею кадрів» для інших футбольних клубів України.

За словами Вадима Кудіярова, керівництво клубу неодноразово зверталося до комерційних спонсорів, однак ніхто не висловив бажання підтримати єдину професійну команду області: «На жаль, сьогодні ніхто з успішних підприємців не зацікавлений в тому, аби взяти команду під опіку. Окрім того, відсутнє законодавство, яке б стимулювало бізнес підтримувати спорт».

Під час зустрічі також йшла мова про долю центрального міського стадіону «Локомотив», який знаходиться в жахливому стані та потребує капітального ремонту і реконструкції, аби відповідати європейським стандартам.

Голова ОДА наголосив, що питання по стадіону «Локомотив» потрібно піднімати на державному рівні: «Стадіон в жахливому стані. Дивитися, як занепадає головна спортивна арена міста, неможливо. Наступного року необхідно почати вирішувати це питання з допомогою держави – із залученням коштів ДФРР. Нам спільно це під силу».

Сергій Борзов побажав футбольному клубові успіхів та перемог в цьому сезоні, а на наступний матч команди, який відбудеться 12 вересня, пообіцяв прийти з сином.




Переглядів: 3242
Поширень: 1

Останні новини