У Вінниці асфальтують двори, де раніше замінили мережі

У місті продовжується виконання капітального ремонту на прибудинкових  територіях. Наразі роботи тривають у дев’яти дворах. За останні п’ять років у Вінниці капітально відремонтували 180 прибудинкових територій. 

Загалом цього року в плани департаменту житлового господарства було включено ремонт 34 дворів. Мешканці, які бажають подати заявку на капремонт двору, мають звернутись до департаменту житлового господарства. Після цього фахівці збирають та аналізують усю необхідну інформацію, роблять висновок по зношеності зовнішніх мереж, що підходять до будинків, обстежують стан асфальтного покриття. За таким алгоритмом формують план робіт. Враховується й те, чи готові мешканці долучитися до міської програми співфінансування, якщо йдеться про додаткові пропозиції від жителів будинку – облаштування паркувальних зон, дитячих майданчиків або додаткових елементів благоустрою.

Перший етап капремонту передбачає заміну аварійних інженерних мереж водопроводу, каналізації та теплопостачання. Такі роботи з початку року уже проведено на прибудинкових територіях по просп. Космонавтів, 26,28, та вул. В.Порика,11,12,13,14,15 та вул. А.Первозванного,24,26.  Загалом цього року мережі замінять на 15 прибудинкових територіях. 

«До ремонту прибудинкових територій ми підходимо комплексно. Усі роботи, які ми проводимо, погоджуємо з мешканцями.  Ремонт фінансувався з міського бюджету. Наразі асфальтуємо двори по просп. Космонавтів, 26 та 28, вул. Порика, 12, 13, 14, просп. Юності, 17, просп. Космонавтів, 16 (проїзд), вул. Первозванного,26 та   24», - повідомив директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.




Переглядів: 2151
Поширень: 0

Останні новини