Хлопець-сирота з Немирівського району отримав від держави власне житло в обласному центрі

Сьогодні, 9 вересня, за рахунок цільової державної субвенції ще одній дитині-сироті на Вінниччині придбали власне житло. Це однокімнатна квартира площею 31,1 м2, що знаходиться в м. Вінниця, по вулиці Київській.

Голова ОДА Сергій Борзов особисто вручив ключі від квартири 23-річному фельдшерові Петру Задорожному. Юнак народився в селі Джуринці Немирівського району, виріс без батьків, його виховувала бабуся. Закінчив Запорізький медичний коледж, і за цільовим направленням з трирічним терміном відпрацювання призначений на посаду фельдшера Запорізької станції швидкої допомоги. Тимчасово зареєстрований в селі Григорівка Запорізького району Запорізької області. На квартирному обліку для покращення житлових умов Петро перебував з 5 серпня 2013 року.

«Ми сьогодні до Вас із почесною місією, – зазначив голова ОДА Сергій Борзов, вітаючи юнака, – вручити ключі від квартири, яку придбала Вам наша держава». Він привітав хлопця із омріяним власним житлом та побажав йому всіляких гараздів.

Петро щиро радіє появі квартири  та не перестає дякувати: «Це неймовірна подія для мене, прорив у майбутнє. Цеяк виграти мільйон. Неймовірні відчуття, бо я дуже до цього прагнув. Дуже добре, що є такі люди, які допомагають нам – сиротам, дітям позбавлених батьківських прав. Це вагома підтримка з боку держави. Дякую!»

Після завершення терміну відпрацювання хлопець планує повернутися до Вінниці, а також мріє якнайшвидше показати квартиру найближчій людині: «Звісно, буду працювати тут і допомагати людям. Бабуся ще не приїжджала сюди, але я обов’язково привезу її, аби вона подивилась і пораділа за мене».

Перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна зауважила: «Придбання житла дітям-сиротам – свідчення того, що нині держава справді повертається обличчям до своїх дітей. Наприкінці 2019 року Вінницька область отримала субвенцію з держбюджету для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, у сумі 37, 6 млн грн, а в 2020 році – 38,3 млн грн».

Нагадаємо, для Немирівського району у 2019 році виділено 1,77 млн грн грошової компенсації п’ятьом дітям-сиротам – по 354,2 тис. грн для кожної дитини. Двом дітям з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, вже придбано квартири: Каріні Стєпановій – однокімнатна квартира у м. Ладижин, загальною площею 36,5 м2 та Антоніні Вагнер двокімнатна квартира у м. Немирів, площею 44,4 м2. Варто зазначити, що наразі житло підібрали ще двом дітям-сиротам. Документи для укладання договорів купівлі-продажу вже готуються.




Переглядів: 3150
Поширень: 0

Останні новини