На Вінниччині триває щорічна благодійна акція “Серце до серця”

Протягом місяця волонтери збиратимуть кошти на придбання та передачу медичного обладнання у заклади області.

3 вересня розпочали акцію "Серце до серця - Дитяче серденько, живи!". Вона триватиме до 3 жовтня. На кошти зібрані цьогоріч планується закупити кардіореанімаційне медичне обладнання для дитячих лікарень.

На сьогоднішній день в Україні постала катастрофічна ситуація із дитячою кардіологією.

51,67% немовлят (тобто дітей протягом перших 28 днів життя), які мають складну форму вродженої вади серця, помирають. Навіть від простих форм серцевих вад гине 42,3% дітей. Щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає більше 800 дітей. Україна — одна із лідерів серед країн Європи за показниками смертності серед новонароджених. Інколи у лікарів є лічені хвилини, аби правильно діагностувати вроджену ваду та провести оперативне втручання, але через відсутність елементарного діагностичного обладнання, 30% малюків виписуються із пологового будинку навіть без підозри на страшний діагноз. Багато із них – не виживають.  Саме тому закупівля кардіореанімаційного обладнання — головна місія цьогорічної акції «Дитяче серденько, живи!»  від ВБФ «Серця до серця».

Долучитись до акції можуть усі бажаючі, зробивши благодійний внесок за реквізитами

АТ КБ "ПРИВАТБАНК» IBAN UA 02 312378 0000026001053813052 ЄДРПОУ 34354227 МФО 312378 Призначення платежу: Благодійний внесок на закупівлю медичного обладнання для _ області.

Також зробити благодійний внесок можна онлайн безпосередньо на сайті Фонду 

У цьому році організатори акції підготували для благодійників яскраві подарунки. Зробивши благодійний внесок на рахунок фонду, можна отримати яскравий календар із українськими зірками, які підтримують благодійну ініціативу. Обрати подарунок можна сайті Фонду у розділі «Сердечна крамниця»

Для довідки:

Починаючи з 2006 року, Всеукраїнський благодійний фонд “Серце до серця” проводить благодійну акцію по збору коштів на придбання та передачі в безоплатне користування лікувальним закладам медичного обладнання та інструментів, а також витратних матеріалів та медикаментів призначених для рятування і підтримки життя.

Так завдяки допомозі громадських організацій, органів студентського та учнівського самоврядувань, навчальних закладів, органів державної влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації, бізнес структур Вінниччина за 14 років зібрала 4 971 739, 09 грн, тримаючи лідерські позиції серед областей України.

На кошти, зібрані вінничанами, було придбано професійне медичне обладнання для перевірки та діагностики зору та слуху, слухові апарати, пульсометри, інфузійні насоси, інсулінові помпи та системи моніторингу глюкози в крові, апарати штучної вентиляції легенів RV200 та ін.

Нагадаємо, минулого року під час акції вінничани пожертвували більше 600 тисяч гривень. За ці кошти Вінницькій обласній дитячій лікарні передали нове кардіологічне обладнання.



Переглядів: 4165
Поширень: 1

Останні новини