За п’ять років у Вінниці відремонтовано 56 вулиць та доріг

Понад 50 кілометрів вулиць та доріг капітально відремонтовано, реконструйовано або збудовано за п’ять років у Вінниці. За цей же час укладено 44 ділянки тротуарів (29,6 км), облаштовано 24 острівці безпеки та встановлено 12 нових світлофорів. Про це розповів міський голова Сергій Моргунов, звітуючи про виконання Стратегії розвитку «Вінниця:2020».

Комфорт у місті створює, зокрема, і сучасна дорожня інфраструктура, якій у Вінниці приділяється достатньо багато уваги. Відновлення доріг відбувалось не лише по магістралях міста, а й по вулицях в різних мікрорайонах.  

Капітально ремонтували дороги на в’їздах в місто по Пирогова, Київській, Немирівському та Гніванському шосе. Багато у цьому напрямку зроблено у приватному секторі, наприклад, побудовано дороги по вул. Лермонтова, 2-пров. Г. Морозової, проїзд Привокзальний.

Було виконано і комплексний ремонт доріг та тротуарів у різних куточках нашого міста. Серед таких об’єктів: найважливіша артерія мікрорайону Корея – вулиця Лесі Українки, головна магістраль Сабарова – вулиця Черняховського, Вулиця Ватутіна на Тяжилові, вулиця Данила Нечая – важлива магістраль в напрямку Тиврова, вулиця Ващука, що на Вишеньці тощо. 

Також проводились роботи на приєднаних територіях – відремонтували дорогу та тротуар головної магістралі смт. Десна по вулиці Гагаріна.

Для підвищення рівня безпеки руху на дорогах Вінниці встановлювали острівці безпеки. Такі засоби дозволяють дисциплінувати учасників руху та стимулюють  водіїв дотримуватися швидкісного режиму. Європейська практика показує, що завдяки таким конструкціям збережено чимало життів пішоходів. До речі, острівці безпеки виготовляє вінницьке соціальне підприємство, на якому працюють ветерани АТО.

Таких острівців у Вінниці за останніх п’ять років облаштували 24. Вони з’явились по вулиці Київській біля центрального автовокзалу, на переході через вулицю Хмельницьке шосе біля Ліспорку, по проспекту Юності. Також – на Гніванському шосе, по вулиці Магістратській в районі перетину з вул. Пугачова, по вулиці Пирогова, по вул. Маяковського на Старому місті та в інших місцях. 

Також для підвищення безпеки руху у Вінниці з’являються нові світлофорні об’єкти. За п’ять років у місті встановили 12 світлофорів. Серед них – на перетині вулиць Салтикова-Щедріна та Лесі Українки, Коцюбинського та Тімірязєва. Впорядкувати дорожній рух на цих складних перехрестях було необхідно. 

Також світлофор встановили по Замостянській біля трамвайної зупинки та на перехресті вулиці Учительська та Немирівське шосе (в рамках Бюджету громадських ініціатив).



Переглядів: 3635
Поширень: 1

Останні новини