Вінницькі житлово-комунальні підприємства готуються до зими

Сьогодні, 24 вересня, під час засідання виконавчого комітету в. о. директора департаменту міського господарства Віталій Місецький розповів, як місто готується до зими, чи готова спеціалізована техніка, мережі, будинки до початку нового опалювального сезону. 

Працівники КП «Вінницяміськтеплоенерго» підготували вже усе обладнання теплопостачального комплексу до опалювального сезону 2020-2021 рр. А це – 45 котелень, 84 центральні теплові пункти (ЦТП), 391 індивідуальний тепловий пункт (ІТП), 1499 теплових камер. Проведено гідравлічні випробування 177 км теплових мереж

Підготувалися до зими  і на підприємстві «Вінницькі міські електричні мережі». Працівники замінили 3,7 км кабельних ліній електропередач 0,4кВ та 10кВ та 5,1 км  повітряних ліній електропередач 0,4кВ та 10кВ. Провели заміну 53 електричних опор, відремонтували трансформаторні підстанцій та підготували пересувні лабораторії та автотранспортну техніку. 

Також провели ряд робіт у житловому фонді. Зокрема, відремонтували 29 410 м2 м’яких та шиферних покрівель, зробили капітальний ремонт 35 прибудинкових територій. Варто відзначити, що ремонтували комплексно – замінювали аварійні мережі. В результаті замінено 2 км водопроводу і каналізації та 0,6 км труб теплопостачання. 

Також управляючі компанії провели технічний огляд техніки, яка працювати на прибудинкових територіях взимку. 21 одиниця техніки готова до роботи в зимових умовах.

«На даний час теплопостачальними підприємствами спільно з управляючими компаніями проводиться заповнення систем опалення житлових будинків. Станом на 24 вересня вже під тиском мережі 823 будинки із запланованих 996 будинків. Згідно з графіком, роботи планується завершити до кінця цього місяця. В цілому житлові будинки технічно готові до опалювального сезону», – зазначив в. о. директора департаменту міського господарства Віталій Місецький.

Готуються до зимового період і працівники комунального господарства. Робітники виконали поточний ремонт асфальтобетонного покриття та тротуарів на вул. Соборна, вул. Театральна, вул. Пирогова, вул. Я. Шепеля, вул. Київська, вул. Барське шосе, вул. Стрілецька; вул. Академіка Янгеля, вул. Аграрна та інші. Зокрема відремонтували 36,8 тис.м². Також, виконано роботи з будівництва  28,7 тис.м² дороги по вул. Гонти (від вул. Київська до вул. Батозька).

У приватному секторі, на умовах співфінансування з мешканцями,  вдалося заасфальтувати шість ділянок доріг: по  вул. Войцехівського, вул. Ю.Смірнова, вул. Огієнка, вул. Свідзінського, вул.О.Кошового та 2-й пров. Вишневського.

«Для боротьби з ожеледицею в зимовий період на сьогоднішній день заготовлено 7682 тон технічної солі, це залишок із минулого зимового періоду, та 1757 тон відсіву. Підготовлено для роботи в зимовий період 72 одиниці спеціалізованої техніки, обладнання та спецодяг для комунальних підприємств. Залишається провести переобладнання літнього обладнання спецтехніки на зимове.  В разі значного погіршенні погодних умов можливе додаткове залучення 32 одиниць спецтехніки підрядних організацій. В цілому житлово-комунальне, енергетичне господарство готове до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021рр», - додав Віталій Місецький



Переглядів: 2385
Поширень: 0

Останні новини