100 днів Сергія Борзова на посаді голови Вінницької обласної адміністрації

«Відмовився від охорони – це перше, що я зробив на цій посаді. Згодом оптимізував штат Вінницької ОДА: в апараті скоротили 21 посаду і в департаментах – 20. Провів 48 виїзних прийомів у громадах. Більше 5000 тисяч зустрічей з людьми», – зазначив голова ОДА.

Сергій Борзов повідомив, що створено чат-бот Вінницької облдержадміністрації у «Тelegram». Влада має бути доступною для людей, чат-бот спростить систему звернень громадян, – переконаний голова ОДА.

COVID-19

Очільник області повідомив, що у вересні 27 апаратів штучної вентиляції легень VSmart VFS-510 розподілено Міністерством охорони здоров’я на Вінницьку область. Збільшили кількість опорних лікарень по «ковід» з 9 до 19, і відповідно, ліжкомісць з 349 до 1197.

«За моєї ініціативи на базі СТМО "Фтизіатрія" розпочато створення  обласного фтизіопульмонологічного центру, якого досі на Вінниччині не було. На базі майбутнього центру також проводяться роботи з відкриття інфекційних та пульмонологічних ліжок для хворих на COVID-19, жителів області, збільшуючи потужності лікарні на 60 ліжок. Проводиться підведення кисню, встановлення кисневої станції – цього там теж не було. Як і не було обласної інфекційної лікарні для дорослих. Так само нема інфекційної лікарні й у Вінниці. Сьогодні це не дає змоги надання високоспеціалізованих послуг за напрямком на третинному рівні. Обласна клінічна інфекційна лікарня буде! Уже є план реконструкції та ремонту переданих приміщень психіатричної лікарні №2 для розгортання нової лікарні у селищі Березино», – повідомив Сергій Борзов.

Голова ОДА повідомив, що перші 50 ліжок інфекційного відділення будуть здані в експлуатацію до кінця 2020 року.

Загальна кількість ліжок для інфекційних хворих складає 150 + 24 у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. Окрім того, щоб сімейні лікарі швидше приїжджали до пацієнтів, в громади поїхали 124 нових «Дастерів» поїхали в громади.

Тарифи знизили

«Дійшли згоди з КП «Вінницяоблтеплоенерго» знизили середню вартість 1 Гкал на 76 гривень. Це дозволить споживачам зекономити 5,8 млн. гривень! Це гроші вінничан, лікарень та закладів соціальної сфери, яким підприємство надає послуги», – зауважив Сергій Борзов.

Плюс одна сміттєсортувальна лінія у 2020 році

За ссловами Сергія Борзова, для запуску сміттєсортувальної лінії на полігоні Іванівської сільської ради до кінця 2020-го необхідно виконати першочергові роботи на 10,0 млн грн. Передбачено 15 нових робочих місць.

Територіальне охоплення проєкту: 95 населених пунктів з чисельністю населення 50,4 тис. осіб (Барська ОТГ згідно перспективного плану, Копайгородська ОТГ). На території Барської ОТГ розроблена схема розташування контейнерних майданчиків для збору ТПВ, з них з твердим бетонним покриттям та огорожею – 20 шт. Для роздільного збору ТПВ використовується 302 контейнери.

«Все, що я міг зробити, як голова ОДА, зробив. Справа за місцевими громадами», – наголосив посадовець.

Лінійний прискорювач для онкоцентру

Виділено кошти з державної субвенції та обласного бюджету на придбання лінійного прискорювача для Подільського центру онкології – повідомив Сергій Борзов.

За його словами, апарат дозволяє проводити променеву терапію онкологічним хворим на сучасному рівні: максимально ефективно (променева доза підводиться виключно на пухлину), з мінімальним ураженням здорових тканин оточуючих органів. Сьогодні в ПРЦО дистанційна променева терапія проводиться на апараті з кобальтовим джерелом опромінення, що створює небезпеку для персоналу, знижує ефективність лікування, підвищує відсоток ускладнень. В Європі подібні апарати не використовуються останні 50 років.

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» – це знак якості держави

Голова Вінницької ОДА наголосив, що оновлення освітньої інфраструктури з врахуванням вимог доступності є одним із пріоритетів програми Президента «Велике будівництво».

«Завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку Вінниця в 2020 році має нову гімназію на Поділлі. Цього року держава виділила найбільшу за весь період суму – 44,6 млн гривень, аби добудувати навчальний заклад, на який жителі мікрорайону Поділля чекали більше 7 років. Це третя школа в місті, збудована за часи незалежності і одна з найкращих в Україні. Ще чотири загальноосвітні заклади в Оратівському, Іллінецькому, Ямпільському та Чернівецькому районі повністю оновили свої будівлі за підтримки програми «Великого будівництва». Школярі навчатимуться в комфортних умовах», – зазначив Сергій Борзов.

За його словами, завершено реконструкцію будівлі поліклініки під дитячий садок у смт. Шпиків Тульчинського району, а також капітальний ремонт фасадів та покрівлі даху дитсадка у Теплику. Тривають ремонтні роботи у трьох садочках: у Хмільнику – утеплення фасаду та горищного перекриття, в Гайсині - реконструкція приміщення з застосуванням енергозберігаючих технологій та  у Жмеринці - капітальний ремонт.

Сергій Борзов повідомив, що в рамках програми «Велике будівництво» завершено реконструкцію спортивного комплексу «Здоров’я».

Посадовець висловив впевненість, що спорткомплекс буде одним із небагатьох в Україні й єдиним у Вінницькій області, що задовольнить потреби спортсменів з інвалідністю та з можливістю проведення спортивних, реабілітаційних і відновлювальних процедур. 

За його словами, СК «Здоров’я» стане центром сучасного спортивного комплексу для фізичного виховання молоді Вінниччини. Підготовка молодих спортсменів, проведення змагань та турнірів, створення необхідних умов для забезпечення навчально-тренувального процесу учням дитячо-юнацьких спортивних шкіл, проведення навчальних занять з фізичного виховання для мало мобільних груп населення, яких обслуговує регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Окрім того, в області завершили будівництво чотирьох мультифункціональних спортивних майданчиків для ігрових видів спорту.

Сергій Борзов повідомив: «29 вересня разом із Президентом України оглянули, як відбувається капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на автомобільній дорозі державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через Вінницю). Він є частиною проекту транспортного коридору GO Highway, який з’єднає чорноморські порти Миколаїв та Одесу з польським Гданськом на Балтійському морі. У межах Вінницької області коридор проходить по автомобільній дорозі М-12 від кордону з Хмельницькою областю до межі з Черкаською. Цього року ремонт дороги на Вінниччині буде завершено».

До слова, у 2020 році в області заплановано відремонтувати 104,5 км доріг та вісім споруд. На 2021 рік за маршрутним принципом будуть продовжені ремонти на дорогах М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-33 Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка – /М-16/, яка цьогоріч активно ремонтується в Одеській області.

І сільська школа – це «НОВА УКРАІНСЬКА  ШКОЛА»

За інформацією Сергій Борзова, вперше держава виділила кошти на оновлення обладнання у харчоблоках 36 шкільних їдалень області. Посадовець повідомив, що сума субвенції для Вінницької області – 16,1 млн гривень.

«Забезпечення якісного харчування в закладах освіти – це здоров’я дітей», переконаний керівник регіону.

Варто зазначити, що в 2020 році з державного бюджету Вінницькій області виділено найбільшу за останні три роки суму субвенції на «Нову українську школу» – 49,7 млн гривень. Кошти передбачені на закупівлю меблів, навчальних дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання в кабінети початкової школи та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень.

Сергій Борзов повідомив, що 25 шкільних автобусів «Аtaman» отримали школи Вінниччини – це кошти державної освітньої субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів.

Держава не забуває

За словами голови ОДА, 79 квартир за рахунок державної субвенції придбали для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Ще 9 квартир буде придбано до кінця жовтня. Ще для 55 дітей зазначеної категорії виділено кошти для придбання житла.

«Підготували та подали проекти рішень на обласну раду щодо підтримки членів сімей захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України: щорічну матеріальну допомогу членам таких сімей; одноразову допомогу для здійснення почесної церемонії поховання осіб, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», – наголосив Сергій Борзов.

Жодного рішення молоді без участі молоді

«Взяв радником з молодіжної політики голову студентського самоврядування Ганну Оцверу. Молодь повинна бути залучена до прийняття рішень. Провели обласний молодіжний форум «Ініціюй та дій»», – прокоментував Сергій Борзов.

Міжнародна співпраця

Голова ОДА повідомив, що нещодавно провів зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном та Почесним Консулом Республіки Молдова у Вінниці Михайлом Куницьким – вирішили  проблемне питання щодо очисних споруд, які залишились з часів СРСР. Де-факто вони знаходяться на українській території, але де-юре – це власність Молдови – водоканалізаційного господарства м. Сороки. 

«Забруднювались води річки Дністер, ґрунти, підземні та поверхові води, територія села, вода в криницях, що проходили вздовж колектора. Сьогодні очисні споруди - це захаращена територія, яка колись мала інфраструктуру. Частково залишився паркан, трансформаторна підстанція, металеві конструкції відстійників, залишки обладнання та три напівзруйновані будівлі, дві - двоповерхові. Контейнери з-під хлору з с. Цекинівки Ямпільського району уже вивезли. 20 днів знадобилось для вирішення проблеми тривалістю 19 років…», – підкреслив Сергій Борзов.

Посадовець також повідомив про результати зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Бельгії в Україні Алексом Ленартсом:

«Говорили про інвестиції в зелену енергетику. Бельгія у цьому професіонал. А ми би хотіли повчитися у кращих фахівців», –  наголосив голова ОДА.

Сергій Борзов переконаний, що має бути майданчик, аби подивитися, як це правильно робити. І тоді впровадити зелену енергетику на території Вінницької області.

«Мали розмову із Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Дамяном Цярцінським. 10 років Вінницька область активно співпрацює із Генеральним Консульством. Реалізовано чимало спільних заходів та ініціатив – створено довгий коридор дружби», – зазначив посадовець.

Голова ОДА наголосив, що Вінницька область завжди була та залишатиметься відкритим і надійним регіоном для іноземних партнерів, зокрема, для Республіки Польща, і готова розглядати пропозиції, програми та проєкти польської сторони задля сприяння двосторонньому співробітництву.

«Казахстан відкриває Україні ринок Китаю, а ми – Європу для Казахстану.  Про це ми говорили на зустрічі з делегацією Союзу промисловців та підприємців «EL TIREGI» Республіки Казахстан із вінницькими бізнесменами. Співпраця вінницького бізнесу з казахським є надзвичайно важливою для обох країн – це вихід на ринки третіх країн», – зауважив Сергій Борзов.

Голова Правління Союзу промисловців та підприємців «EL TIREGI Нуржан Альтаєв висловив готовність до інвестицій у перспективні проєкти, а особливу зацікавленість виявив до галузі переробки плодово-ягідної продукції, яка на Вінниччині добре розвинута.

До слова, 12% загальнодержавного виробництва сільськогосподарської продукції вироблено саме на Вінниччині - область зберігає лідерство в аграрній галузі.

За переконанням керівника регіону, Казахстан є корисним партнером для України з точки зору його близькості до Середньої Азії і Китаю, а Україна могла б допомогти східному партнеру реалізувати свої економічні інтереси в державах Євросоюзу.




Переглядів: 3618
Поширень: 6

Останні новини