Асоціація міст України обере десять територіальних громад, яким допоможе з розробкою стратегій розвитку

Асоціація міст України, в рамках проекту, що реалізується спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини і Європейським Союзом, оголошує конкурс серед територіальних громад малих міст, в тому числі ОТГ (членів АМУ), для участі у проекті «Сприяння стратегічному розвитку територіальних громад малих міст».

Якісна планувальна документація є основою для розвитку територій та сприяє підвищенню їх конкурентоспроможності, тож проект передбачає не лише безкоштовну розробку стратегічних та програмних документів кваліфікованими експертами, але й цілий комплекс практичних заходів, результатом яких стануть проекти стратегій розвитку територіальних громад, плани заходів з їх реалізації та відповідні системи моніторингу.

Робота над розробкою документів розпочнеться після відбору 10 територіальних громад, у жовтні 2018 року. Потрапити до списку обраних можуть територіальні громади, які 

мають чисельність населення, що не перевищує 50 тис. осіб, в тому числі є міськими об’єднаними територіальними громадами, або громадами, до яких приєдналися суміжні сільські, селищні територіальні громади; мають бажання підготувати, затвердити та впровадити відповідну стратегію розвитку територіальної громади та мають можливість створити робочу групу з підтримки розробки стратегії розвитку; не мають актуальної стратегії розвитку; не є учасниками проектів із розроблення стратегічних та програмних документів, що впроваджуються іншими програмами і проектами міжнародної технічної допомоги.

Для участі територіальна громада має до 14 вересня 2018 року підготувати та подати в АМУ заявку (завантажити) за підписом міського голови згідно форми, що додається. Заявки приймаються виключно електронною поштою на адресу: strategy@auc.org.ua. Запитання приймаються письмово електронною поштою на адресу: strategy@auc.org.ua. Про результати відбору буде повідомлено на auc.org.ua після 18 вересня 2018 року.

Нагадаємо, реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень  проводиться в Україні з 2014 року. Вона спрямована на формування ефективної системи місцевого самоврядування, здатного вирішувати всі питання місцевого значення. Її ініціатором є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.



Переглядів: 3547
Поширень: 1

Останні новини