Спортсмени з Вінниччини вибороли 145 медалей різного ґатунку на змаганнях міжнародного рівня

4 вересня у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція до Дня фізичної культури та спорту «Вінниччина спортивна».  Начальник управління фізичної культури та спорту Віннциької ОДА Сергій Чернявський зазначив, що за вісім місяців 2018 року  серед спортсменів різних вікових груп вінничани вибороли 145 медалей різного ґатунку 

Під час прес-конференції начальник управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Сергій Чернявський повідомив, що цьогоріч День фізичної культури і спорту в Україні відзначатимуть 8 вересня. За словами посадовця, на сьогодні до занять з фізичної культури залучено 21% населення області.  Також начальник управління фізичної культури та спорту ОДА підсумував результати втілених проектів та програм з будівництва та реконструкції закладів спортивного спрямування. Зокрема, на заміну чотирьом школам фізкультурно-спортивних товариств було відкрито нову Вінницьку обласну комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу. Крім цього, на сьогодні триває реконструкція будівлі КО «Спорткомплекс «Здоров'я», на базі якого також проводитимуть тренування для спортсменів з інвалідністю. Крім розвитку спортивної інфраструктури в області, Сергій Чернявський також розповів про досягнення вінницьких спортсменів, які здобули перемогу на змаганнях різних рівнів.

Так, протягом восьми місяців поточного року на міжнародних змаганнях серед спортсменів різних вікових груп вінничани вибороли 145 медалей різного ґатунку та 361 нагороду на офіційних всеукраїнських стартах. Цьогоріч вагомими досягненнями на змаганнях різних рівнів відзначилися такі спортсмени як: Олександр Казік та Сергій Кучерявий – двічі срібні призери ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року з біатлону та лижних перегонів у Пхьончхані (Республіка Корея); Олег Царьков – володар бронзової медалі чемпіонату Європи зі стрільби з пневматичної зброї в м. Дьйорі (Угорщина); Олексій Токарчук – переможець чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків до 22 років 2018; Марина Томляк – заслужений майстер спорту України з кікбоксингу, чемпіонка світу 2018 р.;  Святослав Семикрас – майстер спорту України міжнародного класу з сумо, чемпіон світу 2018 р.; Олексій Денисюк – срібний та бронзовий медаліст з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (змагання проходили в ОАЕ); Світлана Тросюк та Важі Даіаурі – переможці Кубка світу з сумо; Ірина Буй – учасниця ХІІ зимових Паралімпійських ігор 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея), виборола два 4-х місця з біатлону та лижних перегонів; Іван Чупринко – переможець чемпіонату Європи з пауерліфтингу, який відбувся у Франції. Крім цього, Іван Чупринко встановив новий рекорд світу з пауерліфтингу – 212,5 кг в жимі лежачи.

Між іншим, відомий бронзовий призер Паралімпійських ігор-2016 та переможець Кубка світу з кульової стрільби Олексій Денисюк також здобув перемогу на чемпіонаті України не паралімпійців, а звичайних спортсменів.

За інформацією управління фізичної культури та спорту ОДА, на сьогодні підготовлено 177 кандидатів у майстри спорту, 26 майстрів спорту України, 11 майстрів спорту України міжнародного класу, 1 заслужений майстер спорту України та 4 заслужених тренерів України.   За словами Сергія Чернявського, провідним спортсменам області та їхнім тренерам також надається підтримка у вигляді грошових виплат.


Теги: Спорт

Переглядів: 1892
Поширень: 0

Останні новини