В листопаді муніципальна молочна кухня розпочне працювати в новому приміщенні

У Вінниці діє молочна кухня, де готують дитяче харчування для наймолодших вінничан. Для того, щоб покращити якість приготування продукції, для молочної кухні було виділено окреме приміщення по Хмельницькому шосе, 96. В серпні завершилась реконструкція будівлі і розпочалось підключення до усіх необхідних мереж. Наразі вже триває налагодження технологічного процесу. Планується, що кухня повноцінно запрацює з листопада.  З її працівниками сьогодні спілкувався міський голова Сергій Моргунов.

Здорове харчування для немовлят – це питання, яке турбує усіх батьків. На продукцію молочної кухні є попит, оскільки не всі матері вигодовують груддю своїх малюків. Також молочна кухня дозволяє родинам з невеликими доходами розв'язати проблему з досить дорогим на сьогодні дитячим харчуванням. Адже пільгові категорії (малозабезпечені) отримують таке якісне харчування безкоштовно – коштом міського бюджету. Також забезпечуються продукцією молочної кухні дітки, які є вихованцями обласного спеціалізованого будинку дитини, усі «відмовні» дітки, які перебувають у Центрі матері та дитини.

«У Вінниці молочна кухня відкрилася у 1945 році. На сьогодні її приміщення вже дуже застаріле. Тому було прийнято рішення перенести цей заклад в інше більш придатне приміщення та придбати нове обладнання. Таким чином молочна кухня відповідатиме всім сучасним нормам. Це особливо важливо для  підприємства, яке виготовляє дитяче харчування для маленьких вінничан. На цей об'єкт понад три мільйони гривень направив  інвестор, ще чотири мільйони виділено з міського бюджету. Загалом, враховуючи закупівлю термоавтомобіля, який буде розвозити продукцію, витрачено 10 мільйонів гривень. Тут щодня готуватимуть 600-800 порцій молочної продукції», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Як розповів директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець, у рамках реконструкції було облаштовано прибудову з підвалом, зроблено нові перегородки всередині існуючої будівлі. «Встановлено вікна, двері, козирки, ґанки, пандуси. Це приміщенні повністю було утеплене, в тому числі й дах. Були зроблені всі нові інженерні мережі: водопровід, каналізація, теплотраса, електропроводка, спеціальна вентиляція, яка відповідає всім санітарним нормам. Роботи повністю завершені. Зараз відбувається монтаж та наладка обладнання», – каже Ігор Кравець

У молочній кухні виготовляють вісім видів продукції. «По місту є 10 точок, де можна отримати продукцію молочної кухні. Люди знають, де і в які години вони зможуть отримати своє замовлення. 65 % споживачів – це вінничани, які купують продукцію, 23 % – це малозабезпечені родини, діти яких отримують таке харчування за кошти міської громади, решту ми даємо у будинок дитини. Зараз щодня розвозимо близько 600-800  порцій продукції», – розповів медичний директор ВМКЛ «Центр матері та дитини» Сергій Чечуга.

Серед асортименту продукції: сир дитячий, молоко пастеризоване, продукт кисломолочний (кефір «Біфівіт»), настій з плодів шипшини, каші рисова, гречана, вівсяна, пюре з різних овочів.





Переглядів: 3364
Поширень: 3

Останні новини