Сендвіч-панелі з PIR-наповнювачем: просто, швидко та надійно

Сучасним теплоізоляційним матеріалом є сендвіч-панелі PIR. Це інноваційний продукт, якому властиві такі якості, як низька теплопровідність, що дозволяє краще зберігати тепло у приміщенні, простота та зручність проведення монтажних робіт, а також стійкість до впливу вологи й вогню. І це ще не всі переваги цього матеріалу, який активно застосовується при будівництві.

З чого складається продукт

Основним компонентом теплоізоляційних сендвіч-панелей PIR є поліізоціанурат. Цей матеріал має складну структуру, яка схожа з поліуретаном, але відрізняється високими параметрами стійкості до різного впливу: механічного, термічного та хімічного.

Отримують кінцевий продукт через проведення хімічних реакцій шляхом змішування двох компонентів у різних пропорціях. У підсумку виходить жорстка молекулярна структура, що володіє високим опором теплопередачі та механічною міцністю. Крім того, на відміну від поліуретану, який витримує температурне навантаження до 110 градусів, PIR-матеріал починає розкладатися не раніше ніж при досягненні 200 градусів.

Види сендвіч-панелей PIR за сферою їх застосування

У залежності від місця застосування інноваційних сендвіч-панелей, вони класифікуються на два основні види: покрівельні та стінові. В Україні високоякісна продукція від польського виробника представлена в компанії «Хомстіл Груп» khomsteel.com.ua. Ці вироби характеризуються надійністю, високою міцністю та великим терміном служби.

Сендвіч-панелі PIR відрізняються не тільки за призначенням, але й за технічними властивостями:

    Стінові конструкції — вони є найбільш популярними та виготовляються з двома видами замків відкритого й закритого типу. Зовнішня сторона панелей захищена полімерною плівкою, що виключає можливість зіпсувати лицьову частину. З переваг стінових конструкцій потрібно зазначити невелику вагу, що не тільки полегшує виконання монтажних робіт, але й знижує навантаження на фундамент. Вироби не схильні до деформації при перепадах температур, мають високі звукоізоляційні показники, але найголовніше — це їх стильний дизайн. Після монтажу вони не потребують виконання облицювальних робіт. Покрівельні — PIR-наповнювач є повністю безпечною та нешкідливою речовиною, яка, крім усього іншого, має високі параметрами вогнестійкості. На відміну від стінового матеріалу, покрівельні сендвіч-панелі мають товстий зовнішній шар листової сталі. Поверхневе покриття також не вимагає проведення облицювання.

Тришарові панелі з PIR-матеріалу мають низький коефіцієнт теплопровідності, значення якого становить 0,22 Вт/м*К. У порівнянні із представленими на будівельному ринку теплоізоляційними продуктами, поліізоціанурат є найбільш популярним, ефективним та надійним. Єдиний його недолік — висока ціна, яка залежить від виду панелі, її розмірів, товщини та типу зовнішнього покриття.


Переглядів: 4086
Поширень: 0

Останні новини