Віктор Андрієнко представив у Вінниці анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» та поділився своїми враженнями від міста

Сьогодні у кінотеатрі «Родина» у рамках XII Між Народного ВІННИЦіЯнського фестивалю всі бажаючі переглянули український анімаційний фільм «Микита Кожум’яка». З глядачами спілкувався актор, режисер, продюсер Віктор Андрієнко, який займався постановкою анімаційних сцен та  озвучив декількох персонажів, зокрема друга головного героя - кажана Едді. 

Віктор Андрієнко зазначив, що  головною ідеєю фільму є розуміння поняття героїзму та перемогу  над самим собою. Адже мова йде не лише про подолання дракона по сюжету:  «Для того, щоб стати героєм, не потрібно мати великі м’язи, потрібно мати ціль, внутрішній стержень, і це тобі допоможе стати героєм. Герой - це не лише той, хто перемагає драконів, а той, хто допомагає батькам, дідусям, бабусям», – каже Віктор Андрієнко.

Також Віктор Андрієнко, який не вперше приїжджає до Вінниці як гість ВІННИЦіЯнського фестивалю, поділився своїми враження від Вінниці та вінничан. «Місто - це не просто будинки чи назва на карті, це – люди. І коли я пізнав Вінницю саме через людей, які мене знайомили з містом, через вінничан, яких зустрічав, я був приємно вражений, не кожне місто  може себе так показати. Щодо культури в містах, то це не просто одягти вишиванку, а й те, куди людина кидає недопалки – у кущі чи в смітник. Діти дивляться на світ, починаючи з того міста, в якому проживають, а у Вінниці вони бачать  чудові парки, чисті вулиці, їздять у нових трамваях - від цього і з’являється культура. Люди пишаються, що вони народились у Вінниці, - а це і є патріотизм», – каже Віктор Андрієнко.

Нагадаємо, що сьогодні у рамках фестивалю о 18.30 на майдані Незалежності відбудеться перегляд фільму «DZIDZIO контрабас».

Довідка

«Микита Кожум'яка» – український 3D-анімаційний фільм-фентезі  за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки.  Фільм розповідає про хлопчика Микиту, який повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми.



Переглядів: 5245
Поширень: 0

Останні новини