У місті пройде тиждень «Вінницької милі»

Тиждень «Вінницької милі» стане черговим етапом масштабного міського проекту, метою якого є оновлення проспекту Коцюбинського та одного з найбільших мікрорайонів Вінниці – Замостя. У рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» з 8 по 16 вересня у місті Вінниця відбудеться низка заходів, присвячених проспекту Коцюбинського та простору навколо нього. Організатори сподіваються залучити якомога більше мешканців міста до обговорення потенційного розвитку вказаних місць, представити уже існуючі напрацювання та почути думки та побажання від самих вінничан. 

За цей тиждень вінничани зможуть детальніше дізнатися про результати роботи «Студії ідей», зокрема, ознайомитися з концепціями від команд урбаністів Львова, Києва, Івано-Франківська та Вінниці відносно потенційного розвитку проспекту Коцюбинського та мікрорайону Замостя в цілому. 

Стенди з роботами урбаністів будуть представлені у холі Вінницької міської ради, а на День міста 8 вересня працюватиме тематична локація VinMile, що розташується на розі вулиць Соборної та Театральної. Тут можна буде поспілкуватися з учасниками проекту та надати свої пропозиції щодо подальшого розвитку проспекту. 

На цій же локації будуть виставлені роботи учасників конкурсів малюнку та фотографії, участь в яких вже може прийняти кожен бажаючий (детальна інформація на сторінці VinMile у fb). На локації для дітей буде проводитися архітектурний майстер-клас, а дорослі зможуть узяти участь у тематичній вікторині. 

Цікавим етапом тижня «Вінницької милі» стануть урбан-екскурсії, що проводитимуться 9-11 вересня. Учасників буде поділено на чотири групи: пішоходів, велосипедистів, автомобілістів та пасажирів громадського транспорту. Це дасть змогу почути різні точки зору для подальшого їх урахування в процесі розробки проекту реконструкції проспекту Коцюбинського. 

Екскурсії будуть завершуватись воркшопами у форматі Світового кафе. Усі бажаючі прийняти участь у цих екскурсіях вже зараз можуть зареєструватися на сторінці VinMile. Ефектним продовженням тижня VinMile стане велопробіг, що відбудеться на проспекті Коцюбинського 16 вересня. Перші 150 учасників, які зареєструвалися для участі в велопробігу, гарантовано отримають футболки з корпоративним дизайном. Завершиться дійство флешмобом, присвяченим VinMile, та призовою лотереєю серед учасників.

Деталі – на сторінці.

Довідка:

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконується німецькою урядовою компанією «DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH». У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 7,25 млн євро, Уряд Швейцарії надає 1,85 млн євро. 

DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього,у рамках співпраці з Німеччиною здійснюється підтримка у  подоланні кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.


Теги: фестивалі


Переглядів: 2620
Поширень: 0

Останні новини