У Вінниці вперше компенсують відсотки по кредиту, залученому суб’єктами малого та середнього підприємництва

Вінницькому підприємству розпочинають компенсувати відсотки за залученим кредитом за рахунок коштів міського бюджету. Відповідне рішення сьогодні схвалив виконком міської ради. Такий інструмент підтримки місцевого бізнесу спрямований на підвищення рівня зайнятості населення, детінізацію ведення бізнесу та оплати праці, зростання податкових надходжень до бюджету та підвищення конкурентоспроможності місцевого бізнесу.

6 вересня 2018 року відбулось чергове засідання Виконавчого комітету, в ході якого, серед іншого, підтримано рішення Про нарахування суми часткової компенсації відсотків, відповідно до Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету м. Вінниці.

Перше підприємство – учасник процедури компенсації отримає відшкодування. Сума компенсації для провідного вінницького підприємства ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» склала 69,7 тис грн і становить 90,8% від суми сплачених відсотків за користування кредитними коштами у ІІ кварталі 2018 року. Так, відповідно до Порядку компенсації підприємству відшкодують 75% відсотків приросту сплачених податків, а саме єдиного податку та ПДФО. 

«Впровадження інструментів фінансової підтримки малого та середнього підприємництва у фокусі міської влади, тому за дорученням міського голови Сергія Моргунова було розроблено Порядок компенсації, і вже сьогодні ми маємо першу виплату, – відзначив директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян. – «Вінницька харчосмакова фабрика» одними з перших залучили кошти на розвиток. За рік підприємство виросло так, що частка приросту податків покрила 90,8 % суми відсотків за звітний квартал. Цей приклад показує, що підприємства та підприємці, які не працюють в тіні, можуть залучати дешеві кредитні кошти. В подальшому дані кошти можуть бути використані підприємством на розширення, підвищення заробітних плат або запровадження нових напрямків роботи. Міська влада працює заради спрощення доступу до фінансових ресурсів та створення комфорту ведення бізнесу, тож закликаємо підприємців звертатись до банків-партнерів, Укргазбанк та Ощадбанк, і користуватись таким інструментом як Порядок компенсації!» 

В рамках досягнення пріоритетів Стратегії розвитку Вінниця – 2020 та реалізації Програми посилення конкурентоспроможності МСП м.Вінниця з початку року діє Порядок часткової компенсації, до співпраці по якому залучено 2 державні банки – АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк».  У бюджеті м. Вінниці на 2018 рік передбачено 5 млн грн на часткову компенсацію відсотків. 

Компенсації підприємцям розраховуються за формулою: різниця суми сплачених податків за квартал поточного року та суми сплачених податків за аналогічний квартал минулого року помножена на відсоток, який є змінним в залежності від кварталу участі у Процедурі компенсації. Отже, у 1 рік підприємцю можна буде отримати 75% від приросту податків; у 2 рік компенсація дорівнюватиме 50% від приросту податків; на третій рік — 25%.

Нагадаємо, Програма компенсації спрямована на малі та середні підприємства, які зареєстровані у Вінниці, мають штат до 250 працівників, річний дохід до 50 мільйонів євро, працюють не менше повного календарного року та не мають податкових боргів. З усіма вимогами до участі у процедурі компенсації можна ознайомитись відео:




Переглядів: 2992
Поширень: 0

Останні новини