БТІ безкоштовно видаватиме довідкам вінничанам, які створили ОСББ

Кілька років поспіль у Вінниці ініціативні групи зі створення ОСББ мають можливість безкоштовно отримати у БТІ довідки щодо власників житлових та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку (у разі відсутності інформації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно), які необхідні для підготовки документів з метою реєстрації ОСББ. Свого часу міська рада прийняла таке рішення, щоб підтримати ініціативних вінничан та зменшити фінансове навантаження під час оформлення документації. У 2020 році такі довідки отримали 52 ініціативні групи.

Для отримання відповідної довідки до Прозорого офісу міської ради має звернутись уповноважений член ініціативної групи зі створення ОСББ – один із власників житлових чи нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, який до того ж має бути вказаний у протоколі засідання вищезгаданої ініціативної групи. Відділ звернень передає заяву із додатками на подальше опрацювання відділом по розвитку ОСББ міської ради, який, у свою чергу, направляє запит із зазначенням переліку необхідної інформації до КП «ВМБТІ» згідно договору й протягом двох тижнів надає письмову відповідь заявнику.

При цьому в довідці буде відображено інформацію про власників об'єктів нерухомості до кінця 2012 р. Інформацію щодо співвласників будинку, які внесли дані про об'єкти нерухомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно після зазначеної дати представники ініціативної групи повинні отримати безкоштовно (до подачі пакету документів) в одному із Прозорих офісів міської ради, звернувшись до державного реєстратора.

«Хочу зауважити, що у 2020 році 52 ініціативні групи зі створення ОСББ отримали таку інформацію на загальну суму 175 607 грн. Для прикладу, в грудні 2020 року зареєстровано ОСББ «Хмельницьке 53», співвласники якого безкоштовно отримали інформаційну довідку вартістю 12 123 грн. У 2019 році було видано 81 таку довідку»,  – розповів начальник відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.


Теги: ОСББ

Переглядів: 2830
Поширень: 1

Останні новини