Сергій Моргунов: Вінниця тепер - це не тільки місто, а велика громада, об'єднана з сусідніми селами

Нова стратегія розвитку Вінниці на наступне десятиліття розроблена – долучайтесь до обговорення! Сьогодні проект Стратегії 3.0, над яким працювали з червня минулого року, презентували під час онлайн-конференції. Обмін думок дуже важливий, адже вінничани разом визначають, куди буде рухатись громада. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав оічільник міста Сергій Моргунов. 


"До того ж, Вінниця тепер - це не тільки місто, а велика громада, об'єднана з сусідніми селами. Тому необхідно була нова, більш амбітна та якісна Стратегія, з погляду інтеграції цих громад та врахуванням глобальних викликів. 
Вінниця має понад десятилітній досвід стратегічного планування, починаючи з того часу, коли міським головою був ще Володимир Гройсман. Ми успішно виконали Стратегію «Вінниця-2020». Також сформували Концепцію інтегрованого розвитку міста до 2030 року. Це дозволило Вінниці 6 років поспіль тримати високу планку найкомфортнішого міста в Україні. А також закласти фундамент для подальших системних змін, - пише мер. - І саме тому Стратегія 3.0 спрямована на прорив у розвитку та інновативність, що дозволить Вінниці бути лідером і успішно конкурувати з іншими громадами . Це головна візія нового документу".  

Стратегія 3.0 ґрунтується на ключових принципах:

кожен вінничанин важливий; прозорість та нульова терпимість до корупції; сталість; залученість і співпраця. 

Визначено 6 пріоритетів:

1. цифровізація муніципального простору;
2. інтегрована громада: якісні та доступні муніципальні послуги для всіх;
3. муніципальні інвестиції;
4. зелена економіка та смарт-спеціалізація;
5. доступне, безпечне та екологічно чисте середовище;
6. пульсуюче місто.

"Перші три пріоритети є базовими. Вони покликані забезпечити нову якість послуг та інноваційну інфраструктуру у всіх сферах з використанням цифрових технологій. Два наступні - це проривні, сучасні ідеї. А шостий пріоритет, об’єднуючи зміст попередніх, власне і реалізує візію міста-магніта, яке притягує інновації, ідеї, активних та креативних людей. 
Важливо, що цей документ представляє результат серйозної роботи, численних дискусій та зустрічей з експертами, депутатами міської ради 7 та 8-ого скликань, фахівцями з різних галузей, швейцарськими урбаністами, громадським сектором, науковцями, бізнесом, мешканцями. Також ще тиждень триватиме опрацювання пропозицій, які надходитимуть після презентації. А фіналізований документ винесемо на розгляд сесії міської ради у лютому. Вінниця повинна мати проривну Стратегію 3.0, щоб наша громада і кожен її мешканець були успішними", - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2513
Поширень: 2

Останні новини